'İngiltere bir Hristiyan ülkesidir'

İngiltere Başbakan David Cameron'ın, "İngiltere bir Hristiyan ülkesidir" sözleri ülkede yeni bir tartışmayı ateşledi.

'İngiltere bir Hristiyan ülkesidir'
'İngiltere bir Hristiyan ülkesidir'
GİRİŞ 21.04.2014 14:34 GÜNCELLEME 21.04.2014 14:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yazarlar, bilimadamları ve gazetecilerden oluşan bir grup, Başbakan Cameron'a açık mektup kaleme aldı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, "İngiltere bir Hristiyan ülkesidir" deyince yeni bir tartışmayı da başlatmış oldu.

Yazarların, bilimadamlarının, akademisyenlerle gazetecilerin aralarında bulunduğu 50'den fazla isim Başbakan Cameron'a açık bir mektup yazdı.

Daily Telegraph'ta yayınlanan mektupta, İngiltere Başbakanı'nın bu sözleriyle toplumda ötekileştirme riski yarattığı belirtildi.

Başbakan Cameron'ın dini inançlarına saygı duyduklarını söyleyen aydınlar, bununla birlikte İngiltere'nin bir Hristiyan ülkesi gibi gösterilmesine karşı çıktı. Mektupta, İngiltere'nin çoğulcu bir toplum olduğu vurgulandı.

Mektupta, pek çok İngilizin dini kimliklerinin seçilmiş hükümet tarafından üstünlük olarak gösterilmesini istemedikleri de kaydedildi.

Ancak Başbakan David Cameron bu konuda geri adım atmıyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Cameron'un uzun zamandır İngiltere'nin Hristiyan bir ülke olduğunu söylediği belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sözlerinin muhafazakarlara mesaj niteliğinde olduğu ve bu nedenle siyasi açıdan kendisi için yararlı olabileceği yorumları yapılıyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • levent akbulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl İdeolijilerini açıkça dile getiriyorlar... Demokrasi, İnsan hakları, Eşitlik, barış gibi değerler altında, sırtlan gibi Dünyayı sömürüp, asıl hedefleri olan hıristiyanlığı yayma politikalarını dile getiriyor. Biz Ülkemizde korkuyoruz dinimizi savunmaya, dini savunursan yobaz damgası yersin. Bunlar bir avuç satılmış, kandırılmış soytarı sadece, asıl bunları örgütleyenleri durdurmak gerekiyor. yani yılanların başı ezilmeli.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!