ABD'den Rusya'ya ültimatom gibi uyarı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ziyaret düzenleyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'nın doğusundaki hükümet binalarını işgal eden maskeli ve rütbesiz güçleri Rusya'nın destelemeyi bırakması gerektiğini söyledi.

ABD'den Rusya'ya ültimatom gibi uyarı
ABD'den Rusya'ya ültimatom gibi uyarı
GİRİŞ 22.04.2014 16:08 GÜNCELLEME 22.04.2014 16:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlılarının ayaklanmasına çözüm üretmek için Ukrayna Başkenti Kiev'e gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna'daki geçici hükümetin başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve Cumhurbaşkanı Aleksandr Turçinov ile görüşmeler yaptı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Kiev'de yaptığı basın toplantısında, “Ukrayna'yı destekliyoruz. Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesini kabul etmiyoruz” diye açıklama yaptı.

“Ukrayna tek ve bütün bir devlet olmalıdır” diyen Biden, “Hiçbir milletin başka bir milletin topraklarını almaya hakkı yoktur” diye açıklamalarına devam etti. Başkan Yardımcısı Biden, “ABD, Rusya'nın Kırım'ı illegal yollarla işgalini asla tanımayacak” dedi. Biden, “Maskeli ve rütbesiz askerlerle Ukrayna'nın doğusundaki ayaklanmayı desteklemeyi bırakın” diyerek Rusya'yı da uyardı.

Ukrayna'nın özgürlüklerini koruması için ABD'nin maddi yardım yapacağını da belirten Biden, Ukrayna'nın Rus enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltma konusunda ve güvenlik güçlerinin silah haricinde destekleneceği konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Ukrayna geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'a “Bu yolda yalnız yürümeyeceksiniz. Biz sizinle birlikte yürüyeceğiz” dedi. Biden sözlerine, “Biz sizin partneriniz ve dostunuz olmak, sizi desteklemek istiyoruz. Bütün cevapların bizde olduğunu iddia etmiyoruz. Biz sizin gösterdiğiniz çaba ve uğraşta yanınızda olmak istiyoruz” diye sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın Kırım bölgesinin referandum yoluyla Rusya'ya bağlanmasının ardından, doğudaki bir çok bölgede kendi şehirlerinin Rusya'ya bağlanması için ayaklanma başlatmıştı. Kendi bölgelerinin de Rusya'ya bağlanmasını isteyen göstericiler birçok güvenlik ve devlet binasını ele geçirmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer_guler 9 yıl önce Şikayet Et
    Cevabını az önce aldınız!!!!. Siz ne ahmak insanlarsınız öyle, Zavallı ukraynayı ne hale getirdiniz. Yaz boz tahtasına döndürdünüz. Derhal ukrayna milletinin insanları uyanmalı başta olan beceriksizlerden kurtulmalı ve derhal vatan müdafasına geçmeliler. sonuçlrı ne olursa olsun iç barış ve huzur için herşeyi yapsınlar yoksa ya rusya devletine ait toprak olacaklar yada yalova büyüklüğünde devletciklere bölünecekler. bırakın artık amerikanın ardını yalamayı, amerikanın kendine hayrı yok, çok yakında mumu sönecek kapitalist ve sionistlerrn
    Cevapla
  • AXN AXN 9 yıl önce Şikayet Et
    Maddi yardım yapacak mış. Hangi yardımı hangi amaçla yapıyoruz diye açıklama yapsalar baari.oturdukları yerde yüksek faizler ile para satıyorlar..başka bir şey degil.yeterki bir yerlerde kriz çıksa,oraya çullansalar.madem oyle islam ülkelerine de yardım edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde