Hollande 'Hac' sergisinin açılışına katıldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'te Arap Dünyası Enstitüsü'nde (İMA) gerçekleştirilen 'Hac' konulu serginin açılışına katıldı.

Hollande 'Hac' sergisinin açılışına katıldı
Hollande 'Hac' sergisinin açılışına katıldı
GİRİŞ 22.04.2014 16:56 GÜNCELLEME 22.04.2014 16:56

Riyad Kral Abdülaziz Milli Kütüphanesi ile ortak gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan François Hollande, serginin haccın dini, kültürel ve insani yönlerini sunmayı amaçladığını kaydetti. Sergiyle verilen mesajın tolerans, karşılıklı anlayış ve kültürel açıklık olduğunu ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Arap Dünyası Enstitüsü'nü her sene 500 bin insanın ziyaret ettiğini belirterek bunun önemli bir sayı olduğunu vurguladı.

Enstitü Başkanı Jack Lang da cumhurbaşkanının açılışa katılmasının hem politik hem de ahlaki olarak önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Hollande'ın Arap Dünyası Enstitüsü'ne desteğinin Fransa'nın ikinci dinine duyduğu saygının göstergesi olduğunun da altını çizdi.

230 eserin yer aldığı sergide, haccın tarihsel gelişiminin dini, mistik ve artistik olarak farklı açılardan sunulduğu kaydedildi. Serginin 10 Ağustos'a kadar açık kalması bekleniyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar