François Hollande'dan 'cihad' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın "cihada karşı mücadele için" gerekli tüm önlemleri alacağını açıkladı.

François Hollande'dan 'cihad' açıklaması
François Hollande'dan 'cihad' açıklaması
GİRİŞ 22.04.2014 17:12 GÜNCELLEME 22.04.2014 17:12

Paris'de Arap Dünyası Enstitüsü'nde gerçekleştirilen 'Hac' konulu sergininin açılışında konuşan Hollanda, Fransa'nın "cihadı düşünenleri caydırmak, engellemek, cihadı cazip gösterenleri de cezalandırmak için gerekli önlemleri alacağını" söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, Hollande bu olguya karşı mücadele için siber güvenlik de dahil tüm tekniklerin kullanılacağının altını çizdi. Hollande ayrıca "sorunlu ailelere ulaşıp gerekli müdahalede bulunmak için insani tekniklerin de devreye sokulacağını" vurguladı.

François Hollande, yarın İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nın savaşmak için Suriye'ye giden Fransızlarla ilgili bir plan açıklayacağını söyledi. Hollande, bu planın dini inanç eylemlerini önlemek için olmayacağını vurgularken, dinin başta terörizm olmak üzere başka amaçlar için kullanılamayacağını vurguladı.

RTL Radyosu'na konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise Beşşar Esed'e karşı savaşmak için Suriye'ye giden Fransız vatandaşlarının sayısının 500 olduğunu açıkladı. Fabius savaşa gidenlerin çoğunluğunu da gençlerin oluşturduğunu kaydetti. Ocak ayında dönemin İçişleri Bakanı Manuel Valls, Fransa'dan Suriye'ye gidenlerin 75'inin döndüğünü belirtmişti. Suriye'de hayatını kaybeden Fransız vatandaşlarının sayısının ise 21 kişi olduğu açıklanmıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir