Ukrayna hükümeti operasyona başladı

Ukrayna hükümeti, protestoların sürdüğü doğudaki Slavyansk ve Mariupol kentlerinde terör karşıtı operasyona başladı. Olaylarda şimdiye kadar 5 kişi yaşamını yitirdi.

Ukrayna hükümeti operasyona başladı
Ukrayna hükümeti operasyona başladı
GİRİŞ 24.04.2014 13:21 GÜNCELLEME 24.04.2014 16:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Devlet Başkanı Alexsandr Turçinov'un operasyon emrinden sonra Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait tanklar protestoların yoğun olarak yapıldığı Slavyansk ve Mariupol kentlerine doğru harekete geçti.

Ukrayna askerleri, ayrılıkçıların şehir girişlerine kurdukları barikatları, kontrol noktalarını ateşe verdi. Farklı noktalardan yaklaşan tanklar şehirlerin çevresini kuşatmış durumda.

 

Slavyansk'taki operasyona askeri helikopterler de havadan destek veriyor. Operasyonda zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Operasyona karşı hazırlık yapan ayrılıkçılar ile Ukrayna askerlerinin şehir merkezinde sıcak temasa girebileceği belirtiliyor.

Ukrayna'nın doğusundaki bazı kentlerde kamu binaları, Rus yanlısı ayrılıkçıların işgali altında bulunuyor.

PUTİN'DEN SERT TEPKİ

Ukrayna'nın operasyon başlatmasına sert tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de "Halkın üzerine orduyu gönderenler sonuçlarına katlanmaya hazır olmalı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • eray akalın 10 yıl önce Şikayet Et
    rusya herkesi boğabilecek güçtedir. rusyanın korkunç vüzeleri amerikaya da yeter avrupaya da yeter.amerika ve avrupa rusyaya karşı gelecek bir silah yoktur. amerika yıldız savaşlarıyla sovyet rusyaya meydan okumuştu.ama daha sonra sovyet rusyada rejim değişti ve rusya oldu.daha sonra rusya amerikanın yıldız savaş gücünde yer alan lazer ışın imha gücüne karşı gelecek topol vüzesi yaptı.o yüzden amerika rusyaya karşı çok ağır laf söyleyememektedir.
    Cevapla
  • mert akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    rusya büyük güçtür. muhiddin ibn arabi ve ahmet hulusinin kitablarında ahir zamanda rusyanın avrupada taş taş üstünde bırakmayacağı yazılıdır.amerikanın ise rusya karşısında bir şey yapamayacağı ve rusya karşısında acze düşeceği yazılıdır.
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA KATİL ESEDELE BİRLİKTE SURİYE DE AKITTIĞI KANDA BOĞULACAK. KATİL ESED VE KATİL RUSYA HAKETTİKLERİ BELAYA DOĞRU ADIM ADIM GİDECEKLER... Suriyede İsrail le birlikte müslümanları birbirine düşürüp sonrada Suriye ye milyarlarca dolar silah satan ve oluk oluk müslüman kanı akıttıran Rusya elbetteki Allahın bir ceza lütfu olarak kendi kanlarınında Ukrayna da akacağı günlere doğru yavaş yavaş gitmektedirler... Allahın adaleti gerçekleşecektir elbette... Suriyede müslüman kanı üzerinden kazandıklarını bu sefer Allahın izni ve kaderi ile Ukraynada hırisitiyan kanı akıtarak kaybedeceklerdir inşallah.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    PUTİN SEN ETTİĞİNİ BULDUN ...!. UKRAYNA ŞİMDİ SENİN SOYDAŞLARININ CANINA OKUYACAK . SEN ANCAK SEYİR EDECEKSİN ... ESED İN HALKINA YAPTIKLARINI ŞİMDİ UKRAYNA SENİN ORADAKİ SOYDAŞLARINA YAPACAK ... CANIN ACIYACAK .. ŞİMDİ TÜRKİYE YE VE ESED E KARŞI HALKININ YANINDA OLAN ÖSO ya ÖZGÜR SURİYE ORDUSU na HAK VERECEKSİNDİR.... PUTİN KARDEŞİM ....
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE GERÇEK YÜZLERİ .... suriye de kendi halkına yapmadığı zulüm kalmadı,kimyasal saldırı dahi yapıldı sorun yok...ama ukrayna kendi halkına bu şekilde davranamaz !!!! ukrayna ya olan duyarlılığın yüzde birini suriye ye gösterin!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı