Hamburg 'sansüre' devam ediyor

Hamburg'da 2013 yılının Aralık ayında başlayıp haftalar süren olaylarda olduğu gibi 1 Mayıs'taki polis şiddeti de görmezden gelindi.

Hamburg 'sansüre' devam ediyor
Hamburg 'sansüre' devam ediyor
GİRİŞ 03.05.2014 16:00 GÜNCELLEME 03.05.2014 16:00

Taha Dağlı'nın haberi...

Türkiye'deki her olayı büyüterek, canlı yayınlarla saatlerce gündümde tutan Amerikan ve Avrupa basını 1 Mayıs'ta Hamburg ve Berlin'de yaşanan polis şiddeti karşısında sessiz kaldı.
 
OCAK AYINDAKİ OLAYLAR

Hamburg 21 Aralık 2013'te şiddet olaylarına sahne olmuştu. Rote Flora Kültür Merkezinin kapatılmasına karşı çıkan sol görüşlü eylemciler binayı terk etmeyince olaylar haftalarca sürmüş ve Ocak ayında polis Hamburg'daki kültür merkezinin bulunduğu alanı "tehlikeli bölge" ilan etmişti.


 
Almanya'nın en geniş kapsamlı halk hareketlerinden biri olan Hamburg'daki eylemler polis şiddetiyle bastırılmış, Alman polisi göstericilerin kamp kurduğu çadırları iş makinalarıyla yerle bir etmiş, onlarca kişi karga tulumba göz altına almıştı. Olaylarda çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
 
O müdahale uluslararası yayın organları tarafından sıradan haberler seviyesinde bile görülmedi. Aynı şekilde 1 Mayıs'ta Hamburg ve Berlin'deki çatışmalarda da basının benzer sansürü uyguladığı görüldü.


 
1 MAYIS'TAKİ POLİS ŞİDDETİ

Hamburg'daki 1 Mayıs gösterilerinde Alman polisi göstericilere tazyikli su ile müdahale etti, eylemcileri karga tulumba göz altına aldı. Berlin'de ise Alman polisi kapalı alan olmasına rağmen metro istasyonunun içindeki kalabalığa biber gazı sıktı.
 
Bu görüntüler yerel yayın organlarıyla sosyal medyada yer bulurken, uluslararası haber ajanslarının gündemine giremedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor