Danimarka'daki camiye baskında yeni ayrıntı

Danimarka Kopenhag'da bir Şii camisine yapılan polis baskınının, cami altındaki nargile kafeye giren bir kişiden kaynaklandığı öne sürüldü.

Danimarka'daki camiye baskında yeni ayrıntı
Danimarka'daki camiye baskında yeni ayrıntı
GİRİŞ 14.06.2014 18:17 GÜNCELLEME 14.06.2014 18:17

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı başkent Kopenhag'ın Nörrebro semtinde bulunan bir Şii camisine dün polis tarafından yapılan baskını gören ve isimlerini belirtmeyen semt sakinleri, AA muhabirine, polisin dün akşam saatlerinde çok sayıda ekiple hem cami hem de caminin altındaki nargile kafeye baskın yaptığını anlattı.

Caminin altında bir Iraklıya ait nargile kafenin müdavimlerinin daha çok Ortadoğu kökenliler olduğunu ifade eden tanıklar, silahlı gezen sokak çetelerinin varlığına dikkati çekti. Semtte faal olan bu gruplara mensup kişilerin bazılarının kafeye girerken görülmüş olabileceğini belirten görgü tanıkları, olayın camiyle ilgisi olmadığını ancak aynı binada olduğu için caminin de arandığını öne sürdü.

Öte yandan camideki görevliler, polisin arama sırasında rahatsız edici bir davranış göstermediğini sadece yere serili minderlerin altına ve mutfak kısmına bakıldığını, secde için kullanılan taşların bulunduğu kutunun karıştırıldığını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı