Sarkozy Fransa'yı karıştırdı

Eski Fransa cumhurbaşkanı hakkında açılan dava, Halk Hareketi Birliği'ndeki liderlik savaşını da etkileyecek

Sarkozy Fransa'yı karıştırdı
Sarkozy Fransa'yı karıştırdı
GİRİŞ 03.07.2014 12:15 GÜNCELLEME 03.07.2014 14:48

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında "yolsuzluk" ve "nüfuz suistimali" suçlamalarıyla açılan dava, muhalefette bulunan Halk Hareketi Birliği'ndeki (UMP) liderlik savaşını da etkileyecek.

Sarkozy'nin hakkında dava açılmasının ardından yapılan kamuoyu yoklamaları, seçmenlerin artık partinin başında eski Başbakan Alain Juppe'yi görmek istediğini ortaya koydu. Juppe, Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bir siyasetçi olarak tanınıyor.

BVA kamuoyu şirketi tarafından düzenlenen ankete göre, merkez sağdan cumhurbaşkanlığı seçimi için Juppe'nin aday olmasını isteyenlerin oranı yüzde 35, Sarkozy'nin aday olmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 20.

CSA kamuoyu araştırma şirketi tarafından düzenlenen başka bir anket de seçmenlerin yüzde 65'inin Sarkozy'nin siyasete geri dönmesine sıcak bakmadığını ortaya çıkardı.

2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyaseti bıraktığını açıklayan Sarkozy'nin, merkez sağdaki liderlik krizinin ardından tekrar politika sahnesine dönmesi bekleniyordu. Sarkozy, son dönemde yaptığı açıklamalarda üstü kapalı bir biçimde tekrar siyasete döneceği ve merkez sağ partinin başına geçeceği mesajını veriyordu.

Sarkozy'nin siyaseti bırakmasının ardından merkez sağdaki liderlik yarışını şaibeli bir seçimle kazanan Francois Cope, geçen ay partiyle ilgili bir yolsuzluk davası üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. Sarkozy'nin kurduğu Halk Hareketi Birliği, yeni liderini seçene kadar partinin ağır topları Alain Juppe, François Fillon ve Jean Pierre Raffarin tarafından oluşturulan "troyka" ile yönetiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin