Malezya uçağında 173 Hollandalı öldü

Malezya Havayolları’nın yolcu uçağı Ukrayna hava sahasında düşürülmesi sonucu 173 Hollandalının hayatını kaybettiği açıklandı.

Malezya uçağında 173 Hollandalı öldü
Malezya uçağında 173 Hollandalı öldü
GİRİŞ 18.07.2014 12:50 GÜNCELLEME 18.07.2014 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amsterdam’dan kalkan uçakta 15 mürettebat ve 280 yolcunun tamamı hayatını kaybettiği belirtildi. Hollanda Devlet Enformasyon Bakanlığı tarafından yapılana açıklamada 173 Hollandalı ile birlikte, 44 Malezyalı, 27 Avustralyalı, 12 Endonezyalı, 9 İngiliz, 4 Alman, 4 Belçikalı, 3 Filipinli,1 Yeni Zelandalı, ve 1 Kanadalı yolcunun hayatının kaybettiği belirtildi.

BAYRAKLAR HOLLANDA’DA YARITA İNDİRİLDİ

Hollanda’da resmi kuruluşlardaki bayraklar uçak kazası nedeniyle yarıya indirildi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Malezya uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak derin bir üzüntü ve şok içerisinde olduklarını söyledi. Rutte “Üzüntümüz ve halk olarak acımız çok büyük. Hayatanı kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Uçağın düşürülmesi ile ilgili olarak acilen bir bağımsız bir araştırma kurumunun oluşturularak olayın aydınlatılması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda Kralı Willem Alexander ise “Bu korkunç haber dolayısıyla derin bir sarsıntı ve şok içerisinde bulunuyorum. Hollanda olarak durumu yakından takip ediyoruz. Geride kalanların acılarını paylaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    ölenlere Allah rahmet eylesin. ama hollanda, binlerce bosnalı kardeşimizi elleriyle sırplara verdiğini, dolayısıyla srebrenitsa katliamının en büyük ortaklarından olduğunu da unuttuğumuzu sanmasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi