Ukrayna NATO müttefiki olmak istiyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin: "Ukrayna, üye olmadan da NATO'nun müttefiki olabilir"

Ukrayna NATO müttefiki olmak istiyor
Ukrayna NATO müttefiki olmak istiyor
GİRİŞ 19.07.2014 09:46 GÜNCELLEME 19.07.2014 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aylardır Rusya yanlısı ayrılıkçı hareketle mücadele eden Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, ülkesinin üye olmadan da NATO'nun müttefiklerinden biri olabileceğini söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna dışında Moldova ve Gürcistan'ın da NATO'ya müttefik olabileceğini dile getirdi.

Klimkin, eylül ayında Galler'de yapılacak NATO zirvesinde ittifakın Ukrayna, Moldova ve Gürcistan ile işbirliği çerçevesinin belirlenebileceğini kaydederken, NATO'nun resmen üyesi olmayan ülkelerin burada ittifakın kendi güvenlik sahası kapsamına alınmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Klimkin, bu fikrin NATO'nun tarihinde olmayan tamamen yenilikçi bir fikir olduğunu, böyle bir işbirliğinin güvenliğin sağlanmasında yeni imkanlar sunacağını kaydetti.

Kendilerinin güvenliğin tüm alanlarında NATO'nun desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Klimkin, "Böyle bir müttefiklik durumunda NATO'nun hangi imkanlarından yararlanılabileceği zirveden sonra belli olur" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere derki bak UKRAYNA. KIRIM,sız asla ama asla olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek