3 ülke uçak için soruşturma istedi

Almanya, Fransa ve Polonya ortak yazılı açıklamayla kapsamlı soruşturma talep etti

3 ülke uçak için soruşturma istedi
3 ülke uçak için soruşturma istedi
GİRİŞ 19.07.2014 13:31 GÜNCELLEME 19.07.2014 13:31

Almanya, Fransa ve Polonya, Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma istedi ve bu amaçla Ukrayna yönetimiyle ayrılıkçılar arasında derhal ateşkese gidilmesi çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, uçağın Ukrayna hava sahasındayken düşmesinin, ülkenin doğusundaki durumun ne kadar tehlikeli bir hale geldiğini gösterdiği kaydedildi.

Uçağın düşmesine yol açan nedenlerin ve koşulların titiz ve kapsamlı bir şekilde soruşturulması isteyen dışişleri bakanları, ortak açıklamalarında şunları ifade etti:

"Derhal ateşkesin sağlanması ve uluslararası ekiplere kazanın meydana geldiği alana tam erişim imkanının sağlanması gerekiyor. Uçağın düşürülmüş olduğu doğrulanırsa sorumlular yargı önünde hesap vermelidir. Bunların doğrudan ya da dolaylı olarak destek almalarına son verilmelidir."

Ukrayna'daki krize siyasi çözüm için ateşkes ve diyalog çağrısında bulunan bakanlar, şunları kaydetti:

"Trajik olayların adından ilgili tüm taraflara durup düşünmeleri, sorumluluklarını hatırlamaları, derhal kapsamlı ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşabilmek için etkin bir şekilde güçlerini birleştirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Yapmamız gereken, gerçek bir diyalogla tüm anlaşmazlık konularına çözüm bulma yolunu açmaktır."

Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçak, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler