Rusya'ya 'kış saati' uygulamasına geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentolardan geçen ve standart kış saati uygulamasına dönüşü öngören yasayı imzaladı.

Rusya'ya 'kış saati' uygulamasına geçti
Rusya'ya 'kış saati' uygulamasına geçti
GİRİŞ 22.07.2014 13:43 GÜNCELLEME 22.07.2014 13:43

Rusya da artık diğer Avrupa ülkeleri gibi kış ve yaz dönemlerinde saat değişikliğine gidecek. Yasaya göre Rusya yeniden 11 saat dilimine döndü.

26 Ekim 2014 tarihinde Rusya saatleri 1 saat geriye alacak. Kış aylarında Rusya ve Türkiye arasında 2 saate çıkan zaman farkı ise yeniden 1 saate inecek. Tüm yıl boyunca iki ülke arasında zaman farkı 1 saat olacak.

Dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 8 Şubat 2011’de kış saati uygulamasını iptal etmişti. Medvedev ülkede uygulanan 11 saat dilimini de 9’a indirmişti.

Moskova saati UTC + 3 olarak belirlenirken, Moskova saati Rusya geneli için yerel saat olarak kabul edilecek. Kırım Cumhuriyeti, Tataristan Cumhuriyeti, St.Petersburg Moskova ile aynı zaman diliminde olacak. Kaliningrad Moskova’dan 1 saat geride, Kamçatka bölgesi ise 10 saat ileride olacak. 

Duma Sağlık Komisyonu Başkanı Sergey Kalaşnikov ve 130 milletvekili teklifi parlamentoya sunmuştu. Hükümet ve yerel yönetimlerden bir kısım tepkiler de var. Özellikle doğu ve kuzey bölgelerinde geç doğan güneş nedeni ile karanlıkta işe ve okula gitmek zorunda olan halk tepki gösteriyordu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'