İngiltere: Bir an önce ateşkes sağlansın

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Gazze Şeridi'nde bir an önce ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere: Bir an önce ateşkes sağlansın
İngiltere: Bir an önce ateşkes sağlansın
GİRİŞ 24.07.2014 07:38 GÜNCELLEME 24.07.2014 07:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hammond, Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat ile Ramallah'ta düzenlediği ortak basın toplantısında, Gazze ile İsrail arasında yaşananlara değinerek, "Bir an evvel taraflar arasında ateşkes sağlanmalı. Daha sonra Filistinlilerin barış ve İsraillerin güven içinde yaşamaları için gerekli diğer meseleler görüşülür" dedi.

Ramallah'a ziyareti kapsamında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüştüğünü belirten Hammond, "Abbas ile bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Mısır'ın sunduğu girişim üzerine tesis edilen ateşkes çabalarını ele aldık. İngiliz hükümeti ve İngiltere halkı, Gazze'de hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini iletiyor" diye konuştu.

Ureykat ise Abbas'ın ateşkesin gerekliliğini onayladığını bunun yanı sıra Gazze'deki ambargonun kaldırılması, Filistin halkının asli ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği yönündeki sözlerini aktardı. Ureykat, "Filistinli liderler de ambargonun kaldırılması ile eş zamanlı olarak yapılacak ateşkesin önemini onaylıyor" ifadesini kullandı.

Abbas'ın son olaylar sırasında İngiltere'nin rolü ve desteği karşısında duyduğu memnuniyeti belirten Ureykat, "Aslında işgalin oluşturduğu sorunun temelden çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bu sorunun da ortadan kaldırılması için işgalin sonlandırılması, başkenti Kudüs olan 1967 sınırlarına göre Filistin devletinin oluşturulması gerekli" diye konuştu.

Ortadoğu ziyareti kapsamında dün Kudüs'ten Ramallah'a giden Hammond, buradaki temaslarının ardından Kahire'ye geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kahrolun ingilizler. Ne oldu verdiğiniz sınırlara kadar yahudi geldimi ortadoğunun yeniden çizdiğiniz sınırlara yahudi ulaştımıki durdurun diyorsun.Eyy müslümanlar koşun koşun londrada mülk alın bir gün gelecek tekmeyle sizi ordan kovacaklar bizde o zaman size güleceğiz. asla acımayacağız.Haydi tatile londraya koşun toplanın orda bakalım.Uyarıyorum artık bu kafirin topraklarından ayrılın mallarınız ve canlarınızla beraber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti