Ukrayna'dan 38 ceset daha gönderildi

Kharkov'a trenle getirilen cesetlerden kalan 38'inin de uçakla Hollanda'ya gönderildiği bildirildi

Ukrayna'dan 38 ceset daha gönderildi
Ukrayna'dan 38 ceset daha gönderildi
GİRİŞ 26.07.2014 23:26 GÜNCELLEME 26.07.2014 23:26

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayolları uçağının enkazından çıkarıldıktan sonra trenle Kharkov'a getirilen cenazelerden geriye kalan 38'inin, iki ayrı uçakla Hollanda'ya gönderildiği bildirildi.

Hollanda kurtarma ekibi lideri Yan Tander ile Hollanda araştırma ekibinden Eshter Naber düzenledikleri basın toplantısında, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Trendeki son vagonun da açılarak, kalan 38 ceset ile ilgili işlemlerin tamamlandığını kaydeden Tander, cenazelerin iki ayrı uçakla Hollanda'ya bugün öğle saatlerinde gönderildiğini belirtti.

Tander, ayrıca Hollanda'dan 40 kişilik polis ekibinin de Kharkov'a geldiğini belirterek, uçağın enkazının bulunduğu bölgeye gitmek için Kiev'den haber beklendiğini ifade etti. Tander, söz konusu ekibin uçağın enkazının bulunduğu bölgede görev yapacağını, amaçlarının diğer cesetler bulunana kadar güvenliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Hollanda araştırma ekibinden Eshter Naber ise, uzman ekiplerin ikişerli gruplar halinde bölgeye gitmeye çalıştığını ancak çatışmalar nedeniyle başarılı olamadıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!