Ukrayna için üçlü zirve

Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko, Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ve Avustralya Dışişleri Bakanı Julia Bishop ile görüştü.

Ukrayna için üçlü zirve
Ukrayna için üçlü zirve
GİRİŞ 28.07.2014 22:22 GÜNCELLEME 28.07.2014 22:22

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Poroşenko görüşmede, Malezya uçağının düşürülmesi olayının bağımsız şekilde soruşturulmasının Ukrayna, Avustralya ve Hollanda için ortak bir öncelik olduğunu kaydetti. Poroşenko, enkaz alanında çalışma yapacak uzmanların güvenliğini sağlayacak sivil polis misyonunun gönderilmesinden dolayı da teşekkürlerini sundu.

Gorlovka'da 14 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Donetsk bölgesindeki Gorlovka şehrinde dün yaşanan çatışmalarda şu ana kadar en az 14 kişinin öldüğü bildirildi.

Donetsk Bölge Yönetimi Sağlık Bölümü'nden yapılan açıklamada, aralarında 5 çocuğun olduğu 14 kişinin ölümüne, Rusya yanlısı ayrılıkçıların sebep olduğu öne sürüldü.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından propaganda amaçlı sivil yerleşim yerlerinde patlatıldığı iddia edilen füzelerle hayatını kaybedenlerin sayısının 20 ila 30 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Açıklamada, ağır çatışmaların yaşandığı Adyeevka ve Debaltseva şehirlerinde ise sağlık personelleri ulaşamadığı için çatışmalardan kaç kişinin etkilendiği bilgisinin edinilemediği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü