Sarkozy hakkında yeni soruşturma başlatıldı

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı.

Sarkozy hakkında yeni soruşturma başlatıldı
Sarkozy hakkında yeni soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 29.07.2014 13:26 GÜNCELLEME 29.07.2014 13:26

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin hakkında 2007'deki "cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında usulsüzlük yaptığı" gerekçesiyle savcılık tarafından ön soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Le Parisien gazetesinin, adli kaynaklara dayanarak verdiği habere göre Sarkozy, "seçim kampanyası masraflarının karşılanması için belirlenen yasal sınırı geçmemek için sahte faturalar kullanmak ve bunun için kendi kurduğu Halk Hareketi Birliği Partisi'ni (UMP) alet etmekle" suçlanıyor.

UMP ile çalışan tanıtım şirketi Bygmalion'un düzenlediği sahte faturalarla Sarkozy'nin seçim kampanyasının karşılandığının ortaya çıkmasının ardından UMP lideri Jean François Cope, geçen ay görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Sarkozy hakkında, kendisiyle ilgili bir soruşturmada içeriden bilgi alma karşılığında bir savcıya tayin ve terfi sözü verdiği için ''yolsuzluk" ve "nüfuz suistimali" suçlamalarıyla geçen ay dava açılmıştı.

2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyaseti bıraktığını açıklayan Sarkozy'nin, merkez sağdaki liderlik krizinin ardından tekrar siyaset sahnesine dönmesi bekleniyordu. Sarkozy, son dönemde yaptığı açıklamalarda, tekrar siyasete döneceği ve merkez sağ partinin başına geçeceği mesajını veriyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...