İsrail katliamı bu kez Sofya'da lanetlendi

Bulgaristan'da yaşayan Filistinliler başkent Sofya'nın ana caddelerinde yürüyüş düzenleyerek, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti.

İsrail katliamı bu kez Sofya'da lanetlendi
İsrail katliamı bu kez Sofya'da lanetlendi
GİRİŞ 29.07.2014 23:42 GÜNCELLEME 29.07.2014 23:42

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş sırasında İsrail ordusunun Filistin topraklarındaki vahşeti kınandı, çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan göstericiler, "Terörist İsrail", "Özgür Filistin" sloganları attı.

Protesto sırasında Filistin'in Sofya Büyükelçisi Ahmed el-Matbuh, AA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteği son derece değerli buluyoruz" dedi.

Matbuh, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde bir an önce barışın sağlanmasına yardım edecek her türlü çabaları takdirle karşılıyoruz. Bu misyonda Türkiye'nin girişimleri çok büyük rol oynadı. Daima yanımızda olan Türkiye'nin, özellikle Gazze'deki durumunun iyileştirilmesi, huzura kavuşması için olağanüstü emeği geçmiştir. Türkiye'nin Mavi Marmara' olayında yaptığını asla unutmayacağız. O acı günlerde Türkiye'nin 9 kıymetli evladı yaşamını kaybetti. Tüm Türkiye halkını kucaklıyor, bu zor günlerde yanımızda olan bu devlete tekrar teşekkür ediyorum."

Bulgaristan'da nüfusu iki bin civarında olduğu tahmin edilen Filistinlilerin Bulgaristan Örgütü yetkilisi M. Fares de Türkiye'nin, saldırgan İsrail'in Filistin'e karşı harekatının ilk gününden itibaren Filistin'in yanında yar aldığın söyledi.

"İsrail'in saldırganlığı Hitlerinkini de geçti" diyen Fares, Türkiye'nin 2012 yılında da Filistin'e destek vermekten asla vazgeçmediğini belirterek, "Gözlerinden kanlı gözyaşları akan halkımızın yanında olan Türkiye'nin desteğini görmek ve bilmek hepimizi mutlu ediyor" dedi.

Bulgaristan'daki medyanın ''taraflı'' haber verdiğini, İsrail'in vahşetleri konusunda toplumu bilgilendirmediğini öne süren Fares, "Maalesef Bulgaristan'daki medya gerçekleri yansıtmıyor" diye konuştu.

Polisin güvenlik önlemleri protestoya katılanlar daha sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama