Formula 1'in rüşvet davasında pazarlık iddiası

Formula 1'in patronu Ecclestone'nun, hakkında rüşvet vermek suçlamasıyla açılan davanın düşürülmesini teklif ettiği iddia edildi.

Formula 1'in rüşvet davasında pazarlık iddiası
Formula 1'in rüşvet davasında pazarlık iddiası
GİRİŞ 02.08.2014 12:54 GÜNCELLEME 02.08.2014 12:54

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'nun, hakkında ''rüşvet vermek'' suçlamasıyla açılan davanın düşürülmesi için Münih Savcılığı'na 100 milyon dolar gibi rekor bir meblağ teklif ettiği iddia edildi.

''Süddeutsche Zeitung'' gazetesinin haberine göre, Ecclestone, söz konusu davanın düşürülmesi için avukatlarıyla savcılıkla pazarlığa oturdu.

Haberde, Münih Savcılığı'nın ilk önce Ecclestone'dan 100 milyon avro istediği belirtilerek, rakamı çok bulan Ecclestone'un teklifi reddettiği ancak sonunda 100 milyon dolara (74,6 milyon avro) anlaştıkları kaydedildi.

Yapılan pazarlığın davanın düşmesine ve Ecclestone'nun hüküm giymemesine sebep olacağı ifade edilen haberde, Eccleston'un Formla 1'in patronu olarak görevine devam edeceği vurgulandı.

Son kararı Formla 1 patronun yargılandığı Münih Eyalet Mahkemesi'nin vereceği ifade edilen haberde, Peter Noll başkanlığındaki mahkeme heyetinin bu pazarlığa onay verme ihtimalinin bulunduğu ve gelecek hafta davanın sonuçlanabileceği belirtildi.

Ecclestone'nun avukatları, daha önce Bayern LB Bankası'na 25 milyon avro ödeyerek davanın düşürülmesini önermiş ancak savcılıkla anlaşmaya varılmamıştı.

Almanya'da BayernLB Bankası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky'ye rüşvet verdiği iddia edilen Ecclestone hakkında, nisan ayında Münih Eyalet Mahkemesinde dava açılmıştı.

Ecclestone, Gribowski'ye, Formula 1 hisselerinin satışı sırasında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor. İddianamede, Ecclestone'un kendi konumunu güçlendirmek için Formula 1'in hisselerinin istediği kişiye satılması için rüşvet verdiği belirtiliyor.

Toplam 26 duruşmanın planlandığı davada kararın eylül ayında verilmesi bekleniyordu. Davanın en önemli tanığı olan ve 2 yıl önce yargılandığı davada, Ecclestone'dan 44 milyon avro aldığını kabul eden Gribkowky, 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin