Savaş habercisi kırmızı çanta göründü

İngiltere Başbakanı David Cameron, 'savaş habercisi' olarak nitelenen çanta ile görüntülendi.

Savaş habercisi kırmızı çanta göründü
Savaş habercisi kırmızı çanta göründü
GİRİŞ 21.08.2014 11:27 GÜNCELLEME 21.08.2014 12:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD’li gazeteci James Foley’in kafasını keserek öldüren IŞİD üyesinin Londra aksanıyla konuşan bir İngiliz olduğu iddia edildi. İngiltere Başbakanı, 'savaş habercisi' kırmızı gizli evrak çantasıyla tatilini yarıda kesip ülkeye döndü.
 
Suriye'de 2012 yılında kaçırılan ABD'li gazeteci James Foley'in önceki gün bir IŞİD militanı tarafından kafasının kesilerek öldürüldüğünü gösteren video hem ABD hem İngiltere'yi alarma geçirdi. Videodaki IŞİD üyesinin mükemmel bir İngiliz aksanıyla konuşması İngiliz basınında manşetten verildi. Bunun üzerine İngiltere Başbakanı David Cameron tatilini yarıda keserek Londra'ya döndü.
 
SAVAŞ HABERCİSİ
 
Cameron'ın hükümet binasına gitmek üzere aracından inerken İngilizlerin geleneksel olarak 150 yıldır kullandıkları tarihi kırmızı evrak çantasını taşıması dikkat çekti. 1982'de Margaret Thatcher kırmızı kutu ile göründükten sonra Falkland Savaşı çıkmış, 1991'de Körfez Savaşı öncesi Başbakan John Major'ın elinde yine bu kutu görünmüştü. 2003'te Tony Blair'la görünen kırmızı kutu, Irak Savaşı'nın habercisiydi.
 
KEŞKE AMERİKALI OLMASAYDIM!
 
IŞİD'in yayınladığı videoda ABD'li gazeteci James Foley "Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi, benim gerçek katillerim, ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Keşke Amerikalı olmasaydım" diyor. Daha sonra da İngiliz aksanıyla konuşan yanındaki siyahlı kişi, ABD'nin IŞİD'e karşı hava saldırılarını hedef alan sözler sarf ettikten sonra, rehinenin boğazını kesmeye başlarken görülüyor. Ekran tam o anda kararıyor ve rehineyi yerde ölü yatarken gösteren görüntü beliriyor. Videonun sonunda da adının Steven Joel Sotloff olduğu belirtilen ve James Foley gibi Suriye'deki iç savaşı takip ederken geçen yılın yazında kayıplara karışan diğer bir Amerikalı rehine gazeteci ekrana geliyor ve yanında yine İngiliz aksanlı bir militan, "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor.
 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Oyuna gelmeyiz, İngiliz ve Yahudi ittifakı Osmanlıyı ancak Kuran ve Halifeliği elinden alarak mağlup edebilirdi.. İngiltere Başbakanı David Cameron en büyük Fitne ve Haçlı ordularının başı, İNGİLTERE şimdi IŞİD,i kullanarak HALİFELİ,ği ve MÜSLÜMANLIĞI dünyaya kötü göstermek ve HALİFELİK,in İSTANBUL,a gelmesini önlemek için elinden geleni arkasına koymuyor, ZAMAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,a sahip çıkma zamanı, gerekirse ölme zamanı, Sınırsız para ve destek SUDİ ARABİSTAN,DAN İŞİD,in Sünni kimliği yok arkadaşlar, inanç yok yani,,İNGİLTERE, SUDİ ARABİSTAN,İSRAİL,İRAN,IRAK,SURİYE, tarafından desteklenen İŞİD İNGİLTERE,nin elindeki ORTA DOĞU daki son silahıdır, çünkü İNGİLİZ siyaseti bulaşıcı bir veba gibi olup ORTA DOĞU ve AFRİKA komple yok olsa bile umrunda değildir, kendi çıkarına bakar,
    Cevapla
  • Furkan Kurnaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım şu. bu kadar psikopat bir örgüt neden tam kesme sahnesinde ekranı karartıp başka ekrana geçiyor. Bence inandırıcı değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor