AA muhabirinin gözaltına alınmasına kınama

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü AA muhabiri Şaşmaz'ın gözaltına alınmasını kınadı.

AA muhabirinin gözaltına alınmasına kınama
AA muhabirinin gözaltına alınmasına kınama
GİRİŞ 21.08.2014 15:22 GÜNCELLEME 21.08.2014 15:22

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasını kınadı.

Örgütün Amerika Sorumlusu Camille Soulier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şaşmaz'ın Ferguson'daki olayları takip ettiği sırada kendisine silah doğrultulması ve ölümle tehdit edildikten sonra gözaltına alınmasını kınadığını söyledi.

Soulier, gazetecilerin bölgede hedef haline gelmesinden endişeli olduklarını belirterek sorumluların cezalandırılması için acilen soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Bu tür saldırıların cezasız kalması halinde yeniden tekrarlanma ihtimali bulunduğuna dikkati çeken Soulier, Missouri eyaleti polis yetkilileri tarafından imzalanan, gazetecilerin bu tür eylemleri takip ettiği sırada polis tarafından korunmasını öngören anlaşmayı bir kez daha hatırlattı.

Öte yandan İngiliz Ulusal Gazeteciler Birliği'nin (NUJ) İletişim Sorumlusu Sarah Kavanagh, Şaşmaz'ın ABD polisince ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasına ilişkin haberler karşısında şoke olduklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'