Rusya konvoyu Ukrayna'ya girdi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emriyle yola çıkan insani yardım konvoyu bu sabah Ukrayna topraklarına giriş yaptı.

Rusya konvoyu Ukrayna'ya girdi
Rusya konvoyu Ukrayna'ya girdi
GİRİŞ 22.08.2014 14:58 GÜNCELLEME 22.08.2014 14:58

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle 11Ağustos tarihinde Ukrayna istikametinde yola çıkan insani yardım konvoyu Moskova ile Kiev arasında 12 gün devam eden yazışmalardan sonra bu sabah Ukrayna topraklarına Rusya’nın tek taraflı kararıyla giriş yaptı. Kiev yönetiminin yardım konusunu sürüncemede tutuğunu ilan eden Rusya, “Konvoyun Ukrayna topraklarında ilerlemesi kararanı verdik. Araçlar harekete geçti” açıklamasını yaptı.

İnsani yardım konvoyunun Rusya’nın aldığı kararla Ukrayna topraklarında ilerlemeye başladığı Dışişleri Bakanlığı özel bildirisiyle duyuruldu. Açıklamada, “Kiev yönetiminin insani yardım konvoyunu oyalamasına daha fazla tahammülümüz kalmadı. İnsanlık dramı yaşanan Lugans şehrinde halk bu yardımı beklerken, Ukrayna yönetimi işi sürüncemede tutmak için elinden geleni yapıyor. Bu nedenle Rusya yönetimi konvoyun Ukrayna topraklarına girmesi kararı almıştır. Konvoyun güvenliği için gereken tüm güvenlik garantilerinin verildiğini hatırlatmak isteriz. Konvoya Uluslararası Kızıl Haç yetkilileri yanı sıra Rusya Kızıl Haç görevlileri de eşlik edecek” denildi.

Ancak Ukrayna sınırını geçerek Lugans şehri istikametinde yol alan insani yardım konvoyuna Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (UKK) refakat etmediği ortaya çıktı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri