Almanya'nın bir gözü Balkanlarda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Batı Balkanlar Hükümetler arası Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Almanya'nın bir gözü Balkanlarda
Almanya'nın bir gözü Balkanlarda
GİRİŞ 29.08.2014 11:07 GÜNCELLEME 29.08.2014 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konferansta Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan’ın yanı sıra Balkan ülkeleriyle Avrupa Birliği (AB) arasındaki diyalog sürecinin geliştirilmesi için çalışan AB üyesi Slovenya ve Hırvatistan da katıldı.

Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) konferansın açılış konuşmasında Balkan ülkelerindeki gelişmelerden dolayı övdü, ancak reformların devamı gelmesi gerektiğini belirtti.

Bilindiği gibi Merkel geçen ay Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde düzenlenen Balkan Zirvesi’ne katılıp ülkelerin liderlerini Berlin’e davet etmişti.

Berlin’deki temaslarda Gabriel’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier (SPD) ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da hazır bulundu.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kan emıcı alman somurgecıler. ee sımdı avrupa bırlıgınde emecek kan bulamadı yanı kalmadı balkanlara hatta kurt bolgesıne sulanmıs vazıyette sok etkısı olsun dıye bıze de alenı saldırıyor ama akılları alacak ders vermezse bızımkıler de yazıklar olsun.Nıhaı hedefı bızım kurt bolgesınden sokulup atılmamız ısıd de aynı bızım asagıya ınmemıze engel olmak ıcın bu oyunlar son donemde alman aktıvıstler ve cevrecı almanlar vs ulkemıze gelıyor neden:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!