Putin: İstesem Kiev’i iki haftada alırım

Putin’in, Rusya’nın istemesi halinde Kiev’i iki hafta gibi kısa bir sürede alabileceğini belirttiği iddia edildi.

Putin: İstesem Kiev’i iki haftada alırım
Putin: İstesem Kiev’i iki haftada alırım
GİRİŞ 03.09.2014 08:36 GÜNCELLEME 03.09.2014 08:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış


Brüksel’de 30 Ağustos tarihinde yapılan Avrupa Konseyi zirvesi sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile telefonda görüşen Putin’in, Rusya’nın istemesi halinde Kiev’i iki hafta gibi kısa bir sürede alabileceğini belirttiği iddia edildi.

İddiaya göre Barroso’nun  ‘Ukrayna sınırını yasa dışı olarak geçen Rusya askerlerinin sayısını’ sorması üzerine Putin, “İstersem, Kiev’i iki hafta içinde alırım” dedi.

Rus liderin ayrıca, AB’nin yeni yaptırımlarla Rusya’yı provoke etmesinin, Ukrayna’yı olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunduğu öne sürüldü. Başkan Putin’in danışmanı Yuri Uşakov ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Putin’in sözlerinin tamamen farklı bir anlama geldiğini ve çarpıtıldığını savunurken, Barroso’nun sözlerinin ise ‘ciddi bir siyaset adamına yakışmadığı’ değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 14
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    tarık yılmaz. senini siyasetten haberin yok.çeçenistan savaş gücü nedir?yüzölçümü nedir?dünyadan haberin var mı?birleşmiş milletler diye bi şey var .bilimiyomusun bunu?br ülke ne kadar güçlü olursa olsun bm çiğneyemez.ayrıca rusya çeçenistana uyar verdi sadece.çeçenistana vüzü mi attı. anlaymadığım bi şey var.dış politikadan haberi olmayanlar gelip buraya gelip saçma sapan bi şeyler yazarlar ya... sen çoçukken baban seni dövmedi diye senden güçsüzmü olcak ?var mı böyle bir mantık.. rusyanın çeçenistan politikası bu şekildedir.ben burda rusyayı savunmuyorum.ama rusya çeçelere karşı bilindiği şekilde bi çeşit politika izlemiştir.ne yani illa çeçenistana çok ağı silhlarm saldırması lazımdı veya atom bombasımı atması lazımdı? düşünceye bak ...çeçenistan ruyayı hizaya getirmişte...hayal kurma..hahaha rusya amerika ve avrupayı aynı anda topol vüzeleriyle bozguna uğratacak güçtedir.bu vüzeler amerikada bile yok..sen neden bahsediyosun.
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Alir Tabi. Karsinizda Rusya var :) Osmanliyi yerle bir eden Rusya . 93 Harbinde istanbul yesilkoye kadar gelip Ayasoyfan'nin minarelerini goren Rusya :) Korkudan 2.Abdulhamid'i tir tir tireten Rusya :) Istese 2.Abdulhamidin sarayini basardi , ama yatin kalkin Ingiltere'ye dua edin. Ingiltere olmasa Osmanli son 150 yilini yasayamazdi bile :))
    Cevapla
  • tarık yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yavaşşşşşşşş. La daha Rusya Çeçenlere bile söz geçiremiyor biraz ufak at.Çeçen mücahitler rusyayı nasıl hizaya getirdi.Youtube a şatoy pususu yazında izleyin bi.Hey gidi Şamil Basayev, Hattab hey.Nur içinde yatasınız.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    yanlış tespit. israilin en çok korktuğu ülke rusya değil irandır.rusya bile yeri geldiği zaman iranla denizaltılar konusunda paylaşım yaptı hazar denizinde.iranın hava savunması çok güçlüdür.cumhurbaşkanımzn dediği gibi iran dünyayla yarışır düzeye geldi.savaş teknolojisinde.o yüzden iranı yabana atanlar büyük bir yanılgı içindedir.iranın nükleer gücü bir çok ülkeyi şaşkına uğratır. hatta en güçlü ülkeler sıralmasını yapanlar iranı çekemdikleri için gerilere koyarlar sıramadaçhalbukise iran ilk 7 veya 8 in içindedir.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    yalan mi yada olmayacak bi durum mu. bence 2 hafta diye cok bile demis bana gore 5 gunde isi bitirir istese benim tek tavsiyem var vatandasa elinizden geldikce degerli maden satin alin altin olur gumus olur cunku onumuzdeki 5 yila kesin bi savas var avrupada ve o gun geldimi para 1 gunde devaluasyon ile ucup gider amma altin gumus kalir suriye ye bakin onleminizi alin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar