BM Ebolayla mücadele seferberliği başlatıyor

Seferberlik için acil olarak 600 milyon dolar talep eden BM, Ebola Kriz Merkezi oluşturacak.

BM Ebolayla mücadele seferberliği başlatıyor
BM Ebolayla mücadele seferberliği başlatıyor
GİRİŞ 05.09.2014 19:55 GÜNCELLEME 05.09.2014 19:55

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ebola hastalığının çok hızlı yayıldığı uyarısı yaparak uluslararası toplumdan BM'nin çabalarına destek vermesini istedi. 

Genel Sekreter Ban Ki-mun, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, UNICEF başta olmak üzere önde gelen BM kuruluşlarının temsilcileri ile Batı Afrika'daki Ebola salgını ile mücadele stratejisini görüşmek için toplantı yaptı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ban, uluslararası yardım çağrısı yapmak için biraraya geldiklerini kaydederek, "Ebola hastalığı çok hızlı yayılıyor. Salgını önleme çalışmaları hastalığın yayılma hızına yetişemiyor. İnsanlar, salgının kontrol altına alınamaması nedeniyle giderek daha fazla endişe duyuyor. Bir sağlık sorunu olarak ortaya çıkan hastalık, milyonlarca insan için ekonomik ve sosyal bir sınamaya dönüşüyor" dedi.

Gelecek bir kaç haftanın hayati önemde olduğunu ifade eden Ban, Batı Afrika'daki insanların uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, bölgede daha fazla, doktor, hemşire, yatak ve tıbbi malzemeye gereksinim olduğunu vurguladı.

"Neyle karşı karşıya olduğumuzun farkında olmalıyız" diye konuşan Ban, havayolu şirketlerinden bölgeye gerçekleştirecekleri uçuşları iptal etmemesini isteyerek, "Damgalama ve söylentiler, virüsün verdiği zarar kadar insanlara zarar verebilir" diye konuştu.

Ebola Kriz Merkezi oluşturuluyor

Ebola'nın geçmişte olduğu gibi bugün de kontrol altına alınabileceğini ifade eden Ban, bu amaçla uluslararası toplumdan Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) hazırladığı yol haritasına 600 milyon dolar katkı sağlamasını istedi. 

Bu salgınla mücadele amacıyla Ebola Kriz Merkezi oluşturulmasına karar verdiklerini anlatan Ban, "Amacımız salgının görüldüğü ülkelerde 6 ila 9 ay içinde hastalığın yayılmasını durdurmak ve diğer bölgelere geçmesini engellemek. Bu çok ciddi bir sorun. Bununla mücadele etmek için organize oluyoruz, başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!