Viyana'da İsrail'e yerleşim tepkisi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, İsrail'in, Filistin topraklarında yürüttüğü yasa dışı yerleşim faaliyetlerini protesto etti.

Viyana'da İsrail'e yerleşim tepkisi
Viyana'da İsrail'e yerleşim tepkisi
GİRİŞ 06.09.2014 23:10 GÜNCELLEME 06.09.2014 23:11

Avusturya Filistinli Gençlik Platformu ve Anti-Irkçılık ve Barış Politikası Girişimi Klubü'nün internet üzerinden yaptığı çağrı üzerine yaklaşık 100 kişi, Stefanplatz Meydanı'nda toplandı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden grup, İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yasa dışı yerleşim faaliyetlerine de tepki gösterdi.

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocukların tasvir edildiği eylemde, "İsrail gerçek suçludur", "Gazze özgür olsun", ve "Sessizlik Öldürüyor" yazılı pankartlar açıldı. İsrail hükümetinin ateşkesi bozacak adımlar attığını ileri süren gruptakiler, Gazze'deki ablukanın sona ermesi yönünde sloganlar attı.

Grup adına konuşan Oliver Hashamezadeh, İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkesin Gazzelilerin zaferi olduğunu söyledi. Filistinlilerin emperyalizme karşı direndiğini ve başarılı olduğunu belirten Hashamadeh, "Filistinliler, emperyalist İsrail'in hukuksuzluklarına teslim olmadı" dedi.

İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim alanına 283 yeni konut yapma kararınını derhal durdurulmasını istediklerini ifade eden Hashamadeh, "Gazze'ye yönelik yasa dışı abluka son bulmalı, insanların ve malların serbest geçişinin önündeki engeller kaldırılmalı, yasa dışı yerleşim yerlerine yapılan inşaatlar son bulmalı ve keyfi tutuklama sonucu İsrail hapishanelerinde çürütülen Filistinliler serbest bırakılmalıdır" diye konuştu.

Gruptakiler, eylemin ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi