Ukrayna'dan 35 Rus gazeteciye yasak

Ukrayna Milli Güvenlik Servisi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırgan politikasını destekleyen 35 Rus gazetecisinin ülkeye girişini yasakladı.

Ukrayna'dan 35 Rus gazeteciye yasak
Ukrayna'dan 35 Rus gazeteciye yasak
GİRİŞ 12.09.2014 01:20 GÜNCELLEME 12.09.2014 01:20

Ukrayna Radyo ve Televizyon Meseleleri Ulusal Konseyi Başkanı Yuriy Artemenko, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, daha önce Ulusal Konseyin 49 Rus gazetecinin ülkeye girişini yasaklamak üzere Milli Güvenlik Servisi'ne başvurduğunu hatırlatarak, bunun üzerine Milli Güvenlik Servisi tarafından 35 Rus gazetenin ülkeye girişinin yasaklandığını belirtti.

Artemenko, Kremlin'in Ukrayna'ya karşı saldırısını faal olarak destekleyen bu gazetecilerin 3 yıla kadar ülkeye girişinin yasaklandığını kaydederken, söz konusu gazetecilerin kimlikleri hakkında açıklama yapmak istemedi.

28 Ağustos'ta Ukrayna Radyo ve Televizyon Ulusal Konseyi, 49 Rus gazetecinin ülkeye girişini yasaklamak üzere Milli Güvenlik Servisi'ne başvuruda bulunurken, söz konusu listeye dahil edilenler arasında Rusya'nın 1. Kanal, Rusya, NTV, TVCI, Rusya-1, Rusya-24, NTV-Mir, Petersburg-5, REN-TV, Russia Today, TVC, Lifenews ve Zvezda gibi televizyon kanalları yöneticileri ve gazetecileri yer almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar