Ukrayna'da o anlaşmanın uygulanması ertelendi

Kiev’de iktidar değişimine neden olan Ukrayna ile AB arasında imzalanan ortaklık anlaşmasının uygulanması 2015 sonuna ertelendi.

Ukrayna'da o anlaşmanın uygulanması ertelendi
Ukrayna'da o anlaşmanın uygulanması ertelendi
GİRİŞ 13.09.2014 03:12 GÜNCELLEME 13.09.2014 03:12

AB Ticaret Komiseri Karel De Gucht, Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Brüksel’de yaptıkları görüşmede erteleme konusunda anlaştı. 

Kiev, AB ile imzaladığı anlaşmayı parlamentodan onaylasa da uygulama 2015 sonundan önce başlamayacak. Böylece Rusya, Ukrayna-AB arasında imzalanan anlaşmanın zararlarını asgariye indirmek için 15 aylık bir süre kazanmış oldu.

Basına değerlendirmede bulunan Ulyukayev, “Bizim endişelerimizi ortadan kaldıracak konularda çözüm bulmak için müzakerelerimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki 15 aylık dönemde diyalogumuzu sürdürme kararı aldık. Taraflar önerilerimizi değerlendirmek için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi. Biz kendi tekliflerimizi sunacağız, ortaklarımız da kendi tekliflerini ortaya koyacak.” dedi.

Rusya, Ukrayna’nın imzaladığı anlaşma nedeni ile Avrupalı ürünlerin Ukrayna üzerinden daha düşük gümrük vergisi ile ülkeye girmesinden endişe ediyor. BDT ülkelerine uygulanan gümrük vergileri diğer ülkelere göre çok daha düşük.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!