Ukrayna'da kanlı ateşkes: 1 ölü

Ukrayna'da ateşkese rağmen son 24 saatte 1 asker çatışmalarda yaşamını yitirken, 4 asker de yaralandı.

Ukrayna'da kanlı ateşkes: 1 ölü
Ukrayna'da kanlı ateşkes: 1 ölü
GİRİŞ 13.09.2014 17:26 GÜNCELLEME 13.09.2014 17:26

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lysenko, ülkenin doğusunda ateşkes ilan edilmesine rağmen, son 24 saatte 1 Ukrayna askerinin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Lysenko, ateşkes ilan edilmesinden bu yana ise toplam 6 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini buna karşı 12 ayrılıkçının öldüğünü ve ayrılıkçılara ait 3 tankın tahrip edildiğini aktardı. Ayrıca Lysenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların son olarak 36 Ukraynalı askeri daha serbest bıraktıklarını dile getirdi.

Minsk'te taraflar arasında ateşkesin ilan edilmesinden bu yana Rus yanlısı ayrılıkçıların hükumet güçlerinin bulunduğu noktalara 166 kez ateş açtığını ileri süren Lysenko, Ukrayna askerlerinin ise sadece ayrılıkçıların saldırılarına yanıt verdiğini ve kendilerini savunmak için ateş açtığını kaydetti.

Ukraynalı sözcü ayrıca Rusya'nın gönderdiği ikinci yardım konvoyu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, söz konusu insani konvoyun içeriğinin bilinmediğini savundu. Andrey Lysenko, Rusya'nın gönderdiği kamyonların dün gece İzvarino sınır kapısından geçtiğini, insani yardım konvoylarına Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin eşlik etmediğini ve Ukrayna Sınır Muhafızlarınca kontrol edilmesine izin verilmediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı