David Cameron: Bunlar Müslüman değil canavar

İngiltere Başbakanı David Cameron, terör örgütü IŞİD ile ilgili "İslam barış dinidir. Bunlar Müslüman değil canavar" dedi.

David Cameron: Bunlar Müslüman değil canavar
David Cameron: Bunlar Müslüman değil canavar
GİRİŞ 14.09.2014 16:46 GÜNCELLEME 14.09.2014 16:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cameron, yaklaşık iki saat süren "acil kabine toplantısının" ardından yaptığı açıklamada, IŞİD militanları için "Bunlar Irak ve Suriye'de binlerce Müslümanı, Hristiyanı, azınlıkları öldürüyor, katlediyor. Bunu İslam adın yaptıklarını söylüyorlar. Bu saçmalık. İslam barış dinidir. Bunlar Müslüman değil. Bunlar canavar" diye konuştu.

Başbakan Cameron, IŞİD'in sadece Ortadoğu'da değil, başka ülkelere de zarar verme isteğini açıkça ifade ettiğini vurgulayarak, "Şunu bilmemiz gerekiyor; IŞİD adında fanatik bir yapı. Sadece İngiliz vatandaşı rehineyi öldürmediler, başka Avrupa ülkelerine de saldırmayı planladılar ve planlamaya devam ediyorlar" dedi.

İngiltere'nin "barışçıl" olduğunu ifade eden Cameron, bir "cepheleşme arayışı" içerisinde olmadıklarını söyledi. Cameron, "Başımızı önümüze eğerek kendimizi güvene almak gibi seçeneğimiz yok. Bu problem son aylarda olduğu gibi sadece bizim için değil, Avrupa ve bütün dünya için giderek kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD sorunu ile mücadele etmek zorunda olduklarını belirten Cameron, IŞİD'in adım adım püskürtüleceğini, dağıtılacağını ve son olarak da yok edileceğini belirtti.

İngiltere'nin IŞİD'in yok edilmesi planını "sakin ve ölçülü" ama "çelik kadar katı" bir şekilde sürdüreceğini belirten Cameron, "Bunu tek başımıza değil, müttefiklerimizle birlikte yakın bir şekilde çalışarak yapacağız. Sadece ABD ve Avrupa ile değil, bölge ile birlikte" dedi.

IŞİD'e karşı "kapsamlı ve devamlı bir terörle mücadele stratejisi" uygulanacağını ifade eden Cameron, Irak hükümeti ile toplumun bütün kesimlerini kapsayacak bir hükümetin kurulması ve terör tehdidi ile mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi için birlikte çalışacağının söyledi.

Cameron, IŞİD'e karşı savaşan Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimini desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, "Birleşmiş Milletler'le IŞİD yenilmesi için olabilecek en geniş desteği harekete geçirmesi için çalışacağız" şeklinde konuştu.

ABD'nin IŞİD'e karşı yürüttüğü askeri mücadeleyi de desteklediklerini, İngiliz tornado uçaklarını ve gözlem araçlarının bilgi toplama ve lojistik konularından destek verdiğini belirterek, bu desteğin İngiliz birliklerinin yeniden bölgeye girmesi anlamına gelmediğini, sadece ortak bir tehdidin ortadan kaldırılması için birlikte mücadelenin sürdürüleceği anlamına geldiğini kaydetti. Cameron, "Strateji yoğunlaştıkça, ülkemizi güvende tutmak ve bu tehdidin üstesinden gelmek için ne adım atılması gerekiyorsa atmaya hazırız" dedi.

Bölgede insanı yardım yapmayı sürdüreceklerinin altını çizen Cameron, IŞİD ile İngiltere'de de mücadele edeceklerini belirterek, olası saldırıları planlayanları "ele geçireceklerini" söyledi.

Sabah saatlerinde İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD tarafından İngiliz rehine David Haines'in başının kesilerek öldürülmesine dair görüntülerin gerçek olduğunu açıklamıştı.

IŞİD'in bu ay ABD'li gazeteci Steven Sotloff'u, geçen ay ise yine ABD'li gazeteci James Foley'i aynı şekilde öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Haines'in öldürülmesine ait videoda IŞİD'in elindeki bir başka İngiliz rehinenin görüntülerinin olduğu iddia ediliyor.

İki çocuk babası 44 yaşındaki Haines, 2013'ün mart ayında Suriye'de kaçırılmıştı. Haines, Fransız bir yardım kuruluşu için çalışıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    belki IŞİD canavar... ancak kendiliğinden mi ortaya çıktı ve büyüdü? ortaya çıkmasında ve büyümesinde en büyük sebep ve katkı yine sizlersiniz..Mesela ortadoğuya İsrail denen terör devletini de siz kurmuştunuz ve gittikçe büyüdü,şımarttınız,sağa sola saldırmaya,insanların toraklarını gasp etmeye başladı.zulm görenler Müslümanlar olduğu için hala sesiniz çıkmıyor ve desteklemeye de devam ediyorsunuz utanmadan! ancak IŞİD gibi bir terör oluşumu Hristiyan öldürmye başlayınca hemen hatırladınız,insan haklarını,demokrasiyi..Hatta İslamın BARIŞ dini olduğunu!ne güzel değil mi?
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı,dır Barışın yolu,Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş(özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir,Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han !. Unutmayın Osmanlı,nın olduğu yerde huzur İngiliz,in olduğu yerde kan vardır,Yeni ve Tam Bağımsız bir Türkiye Haçlıların ipini çekti dizini kırdı , Orta Doğu iyi bilmeli,ki Dünyanın en büyük fitnesi İNGİLTERE ve müttefikleri HAÇLILARDIR. Ortadoğu ve Afrika,nin güvenliğini ancak ve ancak YENİ TAM BAĞIMSIZ BÜYÜK ve GÜÇLÜ TÜRKİYE sağlayabilir,İsrail rahat etmek istiyorsa Türkiye,nin şartlarını ve barış planını kabul etmek zorunda ORTADOĞU,DAN DEFOL İNGİLTERE !
    Cevapla
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada barışı istemeyenler belli. Cameron çok doğru söylüyor evet İslam barış dinidir peki islam ülkelerine terörizmi bahane edip sürekli savaş ilan edenler kim ışidin arkasında ingilizlerin israilin amerikanın fransanın almanyanın olduğunu bilmeyen varmı sanıyor bu adam dünya ticaret merkezine kendi kendilerine yaptıkları saldırılar sonrası tüm islam ülkelerine savaş açan bu imparatorluğun adı haçlılardır tek korkuları var barış dini olan hak din islam batıl dinleri karşısında üstün geliyor islam hızla yayılıyor bunu müslümanları öldürerek engelleyebileceklerini sanıyorlar ama müslümanların ölümden korkmadıklarını geçen bunca yüzyıla rağmen halen anlayamamışlar bilmiyorlarki öyle bir ölümle müslüman cennette peygamberlerden sonraki katta yerini alacağını tüm müslümanlar böyle bir ölüm için can atıyor hayalini kuruyor ve sayıları öldürüldükçe artıyor hak herzaman batıla galip gelecektir
    Cevapla
  • MEHDİNİN ASKERLERİ 9 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM DEMEK NAMUS DEMEKDİR. ingiltere başbakanının yaptığı açıklamalardan batının en çok korktuğu şeyin İSLAM olduğunu görüyoruz ... islam ne barış dinidir nede savaş dinidir ... peygamber efendimizin bir elinde kur'an öbür elinde kılıç vardı ... islam dünyasının başsız olduğunu sanıp islam ülkeleri üzerine her türlü oyunu oynayan batı dünyası 1492 den beri sürdüğü saltanatın sonuna geldiğini ve cennet bildiği amerikanın ona cehennem olduğunu yaşayarak görecek ...
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın.... ışıd diye bir örgütün çıkacağı kaç yüzyıl önce islan dini söylemiş.kitabta var bunlar..ırak iyi bir devlet ototiresi kuramadıysa Amerika İngiltere ne yapsın..Amerika mı dedi sınırlarını teröristlere açın diye.amerika bunları temizlemeye çalışıyor.zaten ahir zamanda rusların avrupada taş taş üstünde bırakmayıp orayı darmağın ettikten sonra istanbula gireceği yazıyor.bir grub rus ordusunun istanbla 6 ay kalcağı yazıyor.amerika ne kadarda türkiyeyi sonuna kadar desteklese rusların istanbla girmesine engel olmayacağı yani amerikanın rusya karşısında acze düşeceği yazıyor. gerçekten te şimdi sinyaller var.rus uçakları karadenizde defalarca Amerika ve kanada gimlerini taciz etti.batı sesini bile çıkarmadı.peki bunu bütün dünya görüyor. bazı arkadaşlar hikaye anlatıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi