"73 askerimiz daha serbest bırakıldı"

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçıların rehin olarak tuttuğu 73 askeri daha serbest bıraktığını bildirdi.

"73 askerimiz daha serbest bırakıldı"
"73 askerimiz daha serbest bırakıldı"
GİRİŞ 15.09.2014 11:45 GÜNCELLEME 15.09.2014 11:45

Poroşenko, yaptığı açıklamada, "Donetsk'te 73 askerimiz daha serbest bırakıldı. Serbest bırakılan askerler yakında ailelerine kavuşacak" ifadesini kullandı.

Donetsk'teki ayrılıkçılardan Darya Morozova da "esir değişiminin" Donetsk'in 60 kilometre güneyinde gerçekleştiğini ve karşılıklı 73 esiri takas ettiklerini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, 10 Eylül'de Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 700 rehinenin serbest bırakıldığını, hafta sonuna kadar ise 500 rehinenin daha ayrılıkçılar tarafından salıverilmesinin öngörüldüğünü dile getirmişti.

Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin liderleri Aleksandr Zaharçenko ve İgor Plotnitskiy arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Ukrayna'nın doğusunda 5 Eylül itibarıyla ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Yerel seçim; Panorama; Son durum