Fransa'da terörle mücadelede yeni dönem

Fransa'da, Suriye ve Irak'a gitme ihtimali bulunan Fransız gençlerinin ülkeden çıkışının yasaklanmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Fransa'da terörle mücadelede yeni dönem
Fransa'da terörle mücadelede yeni dönem
GİRİŞ 17.09.2014 13:55 GÜNCELLEME 17.09.2014 13:55

Fransız hükümetin hazırladığı yeni terörle mücadele paketinin en önemli maddeleri arasında yer alan tasarı, İçişleri Bakanlığı'na gerekli görmesi halinde terör eylemlerine katılmak için yurtdışına gideceklerinden şüpheleninenler ve dönüşte kamu güvenliğini tehlikeye düşerebileceğinden şüphe edilenlere yurtdışı çıkış yasağı getirilmesini öngörüyordu.

Yasaya göre bakanlık, şüpheli gördüklerine 6 ay ülke dışına çıkış yasağı koyabilecek. Bu yasak 2 yıla kadar da uzatılabilecek. Yurtdışı çıkış yasağı getirilenlerin pasaportları ve kimlik kartları ellerinden alınacak. Bu kişilere geçici kimlik kartları verilecek. Ayrıca ülke dışına çıkış yasağı getirilen kişilerin diğer AB ülkelerinden çıkış yapamamaları için birliğe üye ülkelerin kullandığı Schengen bilgi sistemine de gerekli uyarı düşülecek. Havayolu şirketleri de bilgilendirilerek bu kişilere bilet satışının önüne geçilmeye çalışılacağı belirtiliyor.

Yeni yasaya göre yurtdışı çıkış yasağını ihlal edenler, Fransa'ya dönüşlerinde 3 yıla kadar hapis ve 45 bin Euro'ya kadar da para cezasıyla cezalandırılabilecek. İçişleri Bakanlığı, ülke dışına çıkışları yasaklananları 15 gün içerisinde bilgilendirecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak