Fransa'da IŞİD tedbiri

Fransız Meclisi, savaşmak için Suriye ve Irak'a gitme ihtimali olan gençlerinin ülkeden çıkışının yasaklanmasını öngören tasarıyı kabul etti

Fransa'da IŞİD tedbiri
Fransa'da IŞİD tedbiri
GİRİŞ 17.09.2014 14:11 GÜNCELLEME 17.09.2014 14:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransız hükümetin hazırladığı yeni terörle mücadele paketinin en önemli maddeleri arasında yer alan tasarı, İçişleri Bakanlığı'na gerekli görmesi halinde terör eylemlerine katılmak için yurt dışına gideceklerinden şüpheleninenler ve dönüşte kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceğinden şüphe edilenlere yurt dışı çıkış yasağı getirilmesini öngörüyordu.

Yasaya göre bakanlık, şüpheli gördüklerine 6 ay ülke dışına çıkış yasağı koyabilecek. Bu yasak 2 yıla kadar da uzatılabilecek. Yurtdışı çıkış yasağı getirilenlerin pasaportları ve kimlik kartları ellerinden alınacak. Bu kişilere geçici kimlik kartları verilecek. Ayrıca ülke dışına çıkış yasağı getirilen kişilerin diğer AB ülkelerinden çıkış yapamamaları için birliğe üye ülkelerin kullandığı Schengen bilgi sistemine de gerekli uyarı düşülecek. Havayolu şirketleri de bilgilendirilerek bu kişilere bilet satışının önüne geçilmeye çalışılacağı belirtiliyor.

Yeni yasaya göre yurtdışı çıkış yasağını ihlal edenler, Fransa'ya dönüşlerinde 3 yıla kadar hapis ve 45 bin Euro'ya kadar da para cezasıyla cezalandırılabilecek. İçişleri Bakanlığı, ülke dışına çıkışları yasaklananları 15 gün içerisinde bilgilendirecek. 

TERÖR PROPAGANDASI YAPAN SİTELER KAPATILACAK

Hükümetin hazırladığı terörle mücadele paketinde dikkat çeken diğer madde ise bazı grupların internet üzerinden yaptıkları propagandayı önlemeye yönelik. Tasarı, terör propagandası yapılan bu sitelere derhal erişimin engellenmesini içeriyor. 

Diğer bir madde ise bireysel terör suçlarına yönelik alınacak önlemlerle ilgili. Buna göre hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmayan, patlayıcı madde yapımını internetten öğrenip bunları uygulamaya çalışan insanlara yönelik alınacak tedbirleri içeriyor. 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, daha önce yaptığı açıklamada, savaşmak için hâlâ Irak ve Suriye topraklarında bulunan Fransız vatandaşı sayısının 350 olduğunu açıklamıştı. 180 Fransız vatandaşının Suriye'den ayrıldığını, 170 kişinin ise Suriye'ye gitmeye çalıştığını belirtmişti. Fransız bakan, 36 Fransız vatandaşının ise Suriye'de hayatını kaybettiğini dile getirmişti. Fransa'dan Suriye ve Irak'a gitmek isteyenlerin sayısında son 8 ay içerisinde yüzde 74 artış yaşandığı belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • adem ali 9 yıl önce Şikayet Et
    israile uçak seferleri iptal edilmiş uçak şirketleri zarar etmesin biz parasıyla gitmeye talibiz.... israile he diyen ebedi ingiliz ve fransız düşmanından başkası değildi di mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!