Münihli imamaların IŞİD isyanı

Almanya'daki imamlar, IŞİD’in katliamları ve İslam’a verdikleri zarardan duydukları rahatsızlığı ortak bir deklarasyonla duyurdular.

Münihli imamaların IŞİD isyanı
Münihli imamaların IŞİD isyanı
GİRİŞ 19.09.2014 22:38 GÜNCELLEME 19.09.2014 22:38

 'Münih İslam Forumu' (MFİ) adlı kuruluşun merkez binasında düzenlenen basın toplantısında deklarasyonu MFİ başkanı Benjamin İdriz okudu. Alman basınının ve politikacılarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, değişik Müslüman gruplardan 17 imam da hazır bulundu. Deklarasyonda Müslümanlara, Alman Toplumuna ve Politikacılara çağrılarda bulunuldu.

Ortak deklarasyonda Irak ve Suriye’de yaşananların Barış dini olan İslam ile yakından uzaktan ilgisi olamayacağı vurgulanırken, Almanya’da yaşayan Müslümanlar IŞİD konusunda uyarıldı. Ortak deklarasyonda, 'Müslümanlara bazı haksızlıklar yapılmış olabilir ama, terör hiçbir zaman çözüm olamayacağı gibi, sürekli bir günahtır' dendi. 

MFİ başkanı Benjamin İdriz, DHA aracılığıyla Türkçe olarak yaptığı çağrıda gençleri IŞİD konusunda uyardı. İdriz, "IŞİD ne İslamidir ne de bir devlettir. Gençlere tavsiyem bu tür örgütlere kanmasınlar, katılmasınlar. Almanya’da kalsınlar, kendi memleketlerinde kalsınlar, ailelerini yanında kalksınlar. Eğitimlerini sürdürsünler ve bu ülkenin kalkınması için katkıda bulunsunlar" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...