İspanyol hükümeti alarma geçti

İspanya'da Katalonya Özerk Yönetim Parlamentosu'nun özerklik referandumu hükümeti alarma geçirdi.

İspanyol hükümeti alarma geçti
İspanyol hükümeti alarma geçti
GİRİŞ 20.09.2014 12:51 GÜNCELLEME 20.09.2014 12:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya'da Katalonya Özerk Yönetim Parlamentosu'nun, 9 Kasım'daki bağımsızlık yanlısı referandumun yasal olarak yapılmasını sağlayacak yerel yasayı kabul etmesi, hükümeti alarma geçirdi.

HÜKÜMET TÜM YASAL HAKLARI KULLANACAK

Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Artur Mas'ın önümüzdeki saatlerde yasayı imzalayarak yürürlüğe koyacağı istihbaratı alan hükümet tüm bakanların seyahatlarını iptal ederek kriz masası oluşturdu. Bakanlar Kurulu'nun yasanın imzalanması ile birlikte Katalonya'ya yönelik bir dizi sert önlemler alması bekleniyor. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo geçen hafta katıldığı bir konferansta aralarında Katalonya'nın özerklik haklarının dondurulmasıda dahil hükümetin elinde bulunan tüm yasal hakları kullanacağı uyarısında bulunmuştu.

KATALONYA KENDİ GELECEĞİNİ KURMAK İSTİYOR

İskoçya'daki bağımsızlık referandumunun hemen ardından gerçekleşen Katalan Parlamentosu'ndaki oylamada, 28 'Hayır'a karşı 107 'Evet' oyuyla halk oylaması yasası kabul edilmişti. Katalan Parlamentosu'ndaki oylamaya İktidardaki Halk Partisi'nin uzantısı PPC ve Ciutadans partilerinin dışında tüm partiler 'Evet' oyu kullandı.

Katalonya Özerk Yönetimi'nde hükümet oluşturan CIU partisi adına konuşan Josep Rull, kimseden referandum için izin beklemediklerini ve yaptıkları için ise özür dilemeyeceklerini hatırlatarak "Biz, geleceğimizi inşa etmek isteyen bir milletiz. Katalanlar, layık olduğu hakkı alamamanın ne demek olduğunu hiçkimsenin bilmediği kadar biliyor" sözleri etti. Katalan parlementosunun kabul ettiği yasa Özerk Yönetim Başkanı tarafından imzalanması halinde Başkan Artur Mas bu yeni yasaya dayanarak 9 Kasım'da referanduma gidileceğini ilan edecek.

YORUMLAR 1
  • umut aşık 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım . Bastırın Katalonlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...