Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doğusunda kaçırıldığını duyurdu.

Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı
Cezayir'de bir Fransız vatandaşı kaçırıldı
GİRİŞ 23.09.2014 00:33 GÜNCELLEME 23.09.2014 00:33

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ismi açıklanmayan erkek rehinenin ülkenin doğusunda tatilini geçirirken kaçırıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ana kadar hiçbir grubun sorumluluğu üstlenmediği belirtildi. Öte yandan Fransız basınına uluşan videoda, söz konusu rehinenin görüntülerine yer verildiği ve ''Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına 24 saat içinde son vermemesi halinde bu kişinin infaz edileceği'' iddia edildi. Bakanlık şu ana kadar bu görüntülerle ilgili bir açıklama yapmadı.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlanmıştı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

 İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu sabah düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için bütün önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini bildirmişti. Terörle mücadele yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, "Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek" dedi. Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak zorunda olduklarına işaret etmişti.

Hollande, Cezayir Başbakanı Sellal ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cezayir'in doğusunda kaçırılan Fransa vatandaşıyla ilgili Cezayir Başbakanı Abdülmalik Sellal ile telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada ''Rehinenin kurtarılması için iki ülke arasındaki etkili bir iş birliğinin gerçekleştirileceği'' vurgulandı.

Bu arada, ülkenin doğusunda pazar günü kaçırıldığı ortaya çıkan Fransa vatandaşının kimliğiyle ilgili bilgiler de basına sızdı. ''Herve Gourdel'' adlı  55 yaşındaki kişinin Nice kentinde yaşadığı bildirildi.

Öte yandan, Fransız basınına ulaşan video kaydında, Fransa vatandaşının görüntüleri eşliğinde, ''Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına 24 saat içinde son vermemesi halinde bu kişinin IŞİD'ı tanıyan Cezayir'deki 'Halifenin askerleri' grubu tarafından infaz edileceği'' ileri sürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!