Almanya'da iki IŞİD militanı yakalandı

Almanya’da IŞİD üyesi iki kişi yakalandı. Yakalananlardan birinin Türk pasaportu taşıdığı açıklandı.

Almanya'da iki IŞİD militanı yakalandı
Almanya'da iki IŞİD militanı yakalandı
GİRİŞ 23.09.2014 09:58 GÜNCELLEME 23.09.2014 09:58

Berlin Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, IŞİD terör örgütü militanı olduğu belirtilen ve hakkında yakalama kararı bulunan 30 yaşındaki bir kişi, geçtiğimiz cuma günü Suriye’den Almanya’ya dönünce Berlin’de tutuklandı. 

Türk pasaportu taşıdığı kaydedilen kişinin Berlin’de ikamet ettiği açıklandı. Ocak ayından ağustos ayına kadar Suriye’de bulunduğu tespit edilen kişinin, burada silah eğitimi aldığı ve IŞİD saflarında savaştığı belirtiliyor. Berlin’e dönen söz konusu kişinin özel birlikler tarafından Berlin Havalimanı’nda tutuklandığı kaydedildi. 

Alman Ceza Kanunu’nun 89’ncu maddesinin A bendine göre, söz konusu kişi hakkında devletin güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle işlem başlatılırken, Federal Savcılığın da konuyu incelediği belirtiliyor. 

Öte yandan IŞİD militanı olduğu belirtilen bir kişinin de Aachen’da gözaltına alındığı bildirildi. Danimarka vatandaşı olduğu kaydedilen kişinin, eylül ayı içerisinde iki kişinin daha yardımıyla Mısırlı bir kişiyi kaçırmaktan arandığı belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Yerel seçim; Panorama; Son durum