Kiev 16 geçiş noktasını kapattı

Ukrayna, Rusya sınırında bulunan 65 sınır geçiş noktasından 16'sını, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapattığını açıkladı.

Kiev 16 geçiş noktasını kapattı
Kiev 16 geçiş noktasını kapattı
GİRİŞ 26.09.2014 12:06 GÜNCELLEME 26.09.2014 12:06

Başbakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Rusya sınırının korunması amacıyla bu ay başında başlatılan duvar projesinin ilk etabı 30 Eylül itibarıyla tamamlanacak.

Bu çerçevede iki ülke arasındaki sınırların yeni teçhizatla donatılmasına devam edildiği, söz konusu proje için de 7,7 milyon dolar kaynak ayrıldığı kaydedildi.

Ülkedeki güvenliğin sağlanması amacıyla Rusya sınırında bulunan mevcut 65 sınır geçiş noktasından 16'sının geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, 28 Ağustos'ta Rusya sınırında bulunan geçiş noktalarının geçici olarak kapatılması kararlaştırmış, karar Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından da önceki gün onaylanmıştı.

Bakanlar Kurulu 5 Eylül'de, Devlet Sınır Koruma Kurumu'nun, Rusya sınırında "duvar" olarak adlandırılan güvenlik sisteminin oluşturulmasına yönelik projeyi onaylamıştı.

Söz konusu proje, Ukrayna-Rusya sınırında ışıklı şeritler, gözetleme sistemleri ve alarm noktalarından oluşuyor. Proje, bin 500 kilometre hendek, 8 binden fazla siper, 4 binden fazla sığınak ve 60 kilometre duvarı içeriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı