Ukraynalılar barış için yürüdü

Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de "barış yürüyüşü" düzenleyen özürlüler, uluslararası kamuoyunu barış ve birlikteliğe çağırdı.

Ukraynalılar barış için yürüdü
Ukraynalılar barış için yürüdü
GİRİŞ 27.09.2014 16:17 GÜNCELLEME 27.09.2014 16:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna Özürlüler Ulusal Asamblesi ve Ukrayna Paralimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen "barış yürüyüşü"ne, iki binden fazla kişi katıldı. 2. Dünya Savaşı ve Afganistan savaşında sakat kalan gazilerin yanı sıra ülkenin doğusunda devam eden silahlı çatışmalarda yaralanan askerlerin de katıldığı yürüyüşte, bazı özürlü vatandaşlar tekerlekli sandalyeleriyle yer aldı.

Barış yürüyüşüne katılanların, Ukrayna bayrağının yanı sıra, "Ukrayna'ya barış", "Donbas, Ukrayna'nındır", "Dünyaya ve Ukrayna'ya barış" gibi pankartlar taşıdığı görüldü.

Savaşın durdurulması için çağrıda bulunan katılımcılar, uluslararası kamuoyunu ülkede barış ve birlikteliğin sağlanması için çaba göstermeye davet etti.

Doğu bölgelerinde Rus yanlısı ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların devam ettiği Ukrayna'da, son dönemde çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından sık sık "barış yürüyüşü" düzenleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    önce ne yapıyordu bu halk. şimdi duygu sömürüsü yapıyorlar önce yıktılar binayı altında enkaz altında kaldılar şimdi de debeleniyorlar:))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!