Ukrayna, tanklarını satmaktan vazgeçti

Ukrayna Hükümeti, Kongo'ya satılması planlanan tankları, ülkenin doğusundaki Ulusal Muhafız Birliği'ne gönderme kararı aldı.

Ukrayna, tanklarını satmaktan vazgeçti
Ukrayna, tanklarını satmaktan vazgeçti
GİRİŞ 27.09.2014 22:28 GÜNCELLEME 27.09.2014 22:28

Ukrayna Ulusal Muhafız Birliği Komutanı Stepan Poltarak, Kharkiv vilayetine ziyaretinde yaptığı açıklamada, daha önce imzalanan anlaşma çerçevesinde Kongo'ya gönderilmesi öngörülen 10 adet T-64 B tipi tankın Ulusal Muhafız Birliği'ne verildiğini kaydetti.

Poltarak, söz konusu tankların askeri hazırlılığının denendiği Kharkiv'deki askeri poligonda incelemelerde bulundu. 

Poltarak, tankların askeri hazırlılığının denemesinin ardından Ulusal Muhafız Birliğine gönderileceğini kaydederek, "Bu tankların daha önce imzalanan anlaşma gereği, Kongo'ya gönderilmesi gerekiyordu. Ancak ülkede savaş varken, askeri araçları satmak gerekmiyor. Bu doğrultunda karar alındı" ifadesini kullandı.

Poltarak, söz konusu tankların yeni olmadığını ve ülkedeki bir fabrikada modernize edilen tanklar olduğunu hatırlatarak, askerlerin bu tanklardaki askeri eğitimlerinin tamamlanmasının ardından en kısa zamanda terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği bölgelere gönderileceğini ifade etti. Poltarak, ayrıca Ulusal Muhafız Birliği ve ona ait askeri araçların kış koşullarına hazırlıklarının yüzde 98 oranda tamamlandığını dile getirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar