Türk Şehitliği'ne çirkin saldırı

Sivastopol kentinde bulunan Türk Şehitliği'ndeki bazı mezarların üzerindeki ay yıldız tahrip edildi.

Türk Şehitliği'ne çirkin saldırı
Türk Şehitliği'ne çirkin saldırı
GİRİŞ 14.10.2014 13:28 GÜNCELLEME 14.10.2014 13:28

Sivastopol'de, Kırım Savaşı'nda şehit düşen Türk askerleri anısına düzenlenen Türk Şehitliği'nde 11 mezarın üzerindeki ay yıldız tahrip edildi.

Sapun Dağı'nda yer alan şehitliğe ulaşımı kolaylaştıran, üzerinde Ukraynaca ve İngilizce yazılar bulunan tabelaların da kaldırıldığı belirlendi.

Kırım Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Rahim Hümbetov, kente her geldiğinde anıtı ziyaret ettiğini, mezarların tahrip edildiğini de cumartesi günü fark ettiklerini söyledi.

Sivastopollu aktivist Lenur Usmanov da Kırım'ın tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanmasıyla birlikte yaşanan geçiş dönemi nedeniyle mezarların tekrar düzenlenmesi sürecinin uzayacağını, bu işi gönüllülerin üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Usmanov, "Ben Allah rızası için katkıda bulunurum. Çünkü bunlar Müslüman kardeşlerimizin mezarları" dedi.

Rusya İçişleri Bakanlığı Sivastopol Şubesi'nden yapılan açıklamada da kentte Ukraynaca yazılı tabelaların, Rusça tabelalarla değiştirilmesi çalışmaları kapsamında söküldüğü, mezarların tahrip olayının ise araştırılacağı ifade edildi.

Osmanlı-Rus Kırım Savaşı'nda (1853-1856) şehit düşen Türk askerleri anısına 2004 yılında düzenlenen şehitlikte 35 mezar bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...