Almanya: PKK'ya yardım söz konusu değil

Almanya Dışişleri Bkanı Frank-Walter Steinmeier: PKK terör örgütüdür, silah yardımı söz konusu dahi değil

Almanya: PKK'ya yardım söz konusu değil
Almanya: PKK'ya yardım söz konusu değil
GİRİŞ 17.10.2014 16:51 GÜNCELLEME 17.10.2014 16:51

Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, PKK'nın Türkiye’de ve Almanya’da 'terör örgütü' olarak sınıflandırıldığını hatırlatarak silah yardımının söz konusu olamayacağını söyledi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Steinmeier, ülkesinin terör örgütü PKK’ya silah yardımı yapacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak son noktayı koydu. “PKK, Türkiye’yi yeni bir şiddetle tehdit ettiği müddetçe bunun sorusu bile olmaz.” ifadesini kullandı. IŞİD’le mücadele kapsamında PKK’ya silah yardımı yapılmasına karşı çıkan Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, PKK’nın Almanya’da terör listesinde olduğunun altını çizdi.

Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder "Terör örgütü IŞİD’le mücadele çerçevesinde PKK’ya da silah yardımı yapılabileceğini" söylemişti.

Konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’de kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Bakan Steinmeier, PKK’ya Almanya tarafından silah yardımı yapılmasına karşı çıktı. 

Muhalefetteki Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili ve parti İç Politika Sözcüsü Volker Beck’in sorduğu “Almanya tarafından terör örgütü PKK’nın silahlandırması ne kadar doğru?” şeklindeki sorusuna “PKK, Türkiye’yi yeni bir şiddetle tehdit ettiği müddetçe bunun sorusu bile olmaz.” cevabını verdi.

Steinmeier ayrıca, PKK’nın bir terör örgütü olduğunun altını çizerek “PKK, Türkiye’de ve Almanya’da sınıflandırılmıştır ve yasaklanmıştır.” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?