Vatikan'ın aile toplantılarına eşcinsellik krizi

Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan'da Papa Franciscus'un çağrısıyla olağanüstü toplanan Rahipler Meclisi, iki haftalık çalışmayı tamamladı.

Vatikan'ın aile toplantılarına eşcinsellik krizi
Vatikan'ın aile toplantılarına eşcinsellik krizi
GİRİŞ 19.10.2014 17:16 GÜNCELLEME 19.10.2014 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın hemen her bölgesinden gelen 191 rahip, 16 uzman ve aralarında Müslüman eşi de olan evli çiftlerin bulunduğu 250'ye yakın kişiden oluşan Sinod, iki hafta önce Papa Franciscus'un çağrısı üzerine olağanüstü toplanarak "ailevi konular" ile Kilise'nin eşcinsel ve boşananlara yönelik bakışını değerlendirdiği toplantılar serisini tamamladı. Kilise için tabu olan eşcinseller ve boşandıktan sonra tekrar evlenenler konularında fikir ayrılığı yaşadığı ortaya çıktı.

Katolik Kilisesi nezdinde tabu niteliğinde olan konuları irdeleyen en yüksek mertebeden en düşüğe kadar 200'ü aşkın din adamı, danışman ve çiftlerden oluşan Sinod, bugün nihai değerlendirme raporunu oylamadan geçirdi.

Kilisede yeni reformların temelini oluşturacak kararların çıkabileceği gözüyle bakılan Sinod'da, din adamlarının, muhafazakarlar ve reformistler olarak ikiye bölündüğü konulardan olan eşcinsellik ve boşanmışların durumu üzerindeki fikir ayrılığının sürdüğü ve bu konuda zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı belirtildi. 

Final raporunda 470 değişiklik öngören din adamları tarafından tek tek oylanan 62 madde içinden, eşcinseller ve boşanıp yeniden evlenenler ve bunların Kilise'ye yeniden dönüşüyle ilgili maddeler, oylamada yüksek kabul oyu almasına karşın, 3'te 2 çoğunluğu sağlayamadığı için kabul edilmedi. Raporda, erkekler ve kadınların saygı ve duyarlılıkla eşcinsel eğilimleri kabul etmeleri gerektiği ifade edilmekle yetinildi.

Evliliğin kesinlikle Tanrı'nın belirttiği haliyle bir kadın ve bir erkek arasında olacağı çizgisinden geri adım atılmadığı ancak eşcinsellere kucak açılması üzerinde durulduğu ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • karacocuk 9 yıl önce Şikayet Et
    ne eşcinseli. aynı cinsten herifler kadınlar nasıl evlenir. karar doğru
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu