Bağımsızlık yanlısı Katalanlar gösteri düzenledi

İspanya’da Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Barcelona'da gösteri düzenlendi.

Bağımsızlık yanlısı Katalanlar gösteri düzenledi
Bağımsızlık yanlısı Katalanlar gösteri düzenledi
GİRİŞ 19.10.2014 21:02 GÜNCELLEME 19.10.2014 21:02

Barcelona'da organize edilen gösteriye katılımın 100 binden fazla olduğu belirtildi. Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ve Omnium adlı STK’ların temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Katalonya Başkanı Artur Mas’ın sunduğu alternatif halk oylaması önerisine destek verilirken, bundan daha önemli olarak "bağımsızlık için 3 ay sonra plebisit yapılması" talep edildi.

ANC başkanı Carme Forcadell, Katalonya’da bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin birliklerini bozmamalarını ve 9 Kasım’da yapılacak alternatif halk oylamasından sonra, "Katalonya’nın geleceğine karar vermek ve tüm dünya karşısında özgür bir şekilde seçimini yapabilmesi için plebisit yapılmasını istediklerini" söyledi.  Forcadell, "Katalonya başkanından erken seçim ilan etmesini istiyoruz. 3 ay sonra oy kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Omnium Başkanı Muriel Casals da, "Katalonya’nın bağımsızlığı için hem siyasi partiler hem de STK’lar birlik içinde olmalıdır. 9 Kasım’da oy kullanmak ilk başarı olabilir ama tek oy kullanmak yeterli olmaz. Erken seçimlere gidilip, burada sandıktan yeterli çoğunluk çıkarsa bağımsızlık ilan edilmeli" görüşünü savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor