Fransa'da Ebola tartışması

Fransa'da Air France çalışanları sendikasının Gine'ye uçuşların durdurulması talebine Dışişleri Bakanı Fabius karşı çıktı

Fransa'da Ebola tartışması
Fransa'da Ebola tartışması
GİRİŞ 20.10.2014 10:58 GÜNCELLEME 20.10.2014 10:58

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Air France çalışanları sendikasının Gine'ye yapılan uçuşların Ebola salgını kontrol altına alınana kadar durdurulması yolunda hükümete yaptığı çağrıya olumsuz yanıt verdi.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fabius, uçuşların durdurulmasının "büyük bir çılgınlık olacağını" dile getirdi.

Uçuş yasağı getirilmesi halinde insanların daha farklı yöntemlerle ülke dışına çıkmanın yollarını arayacağını dile getiren Fabius, bu durumda virüsün yayılmasını kontrol etmenin daha da zorlaşacağını söyledi.

Fransa, Ebola virüsünün ülkede yayılmasını önlemek amacıyla Paris'in Charles de Gaulle havaalanında cumartesi gününden itibaren tarama başlatma kararı almıştı. Sağlık uzmanları, Ebola'nın en fazla görüldüğü Batı Afrika'daki Gine'den Paris'e gelen yolcular üzerinde hassas lazer termometrelerle tarama yapıyor.

AB'de daha önce İngiltere'nin başkenti Londra'nın Heathrow havaalanında bu uygulama başlatılmıştı.

Fransa Sağlık Bakanı Marisol Touranie, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkede şu ana kadar Ebola virüsünün görülmediğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?