Sarkozy, ülkesinin politikasını eleştirdi

Nice kentinde düzenlenen mitingde konuşan Sarkozy, Fransa'daki göçmen politikasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Sarkozy, ülkesinin politikasını eleştirdi
Sarkozy, ülkesinin politikasını eleştirdi
GİRİŞ 22.10.2014 09:13 GÜNCELLEME 22.10.2014 09:13

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Batı'da terörü yaymaya çalışanlara karşı temel değerlerin korunması gerektiğini belirterek, "Nefret ve tahammülsüzlük fikirlerini yayanların cumhuriyet topraklarında yapacağı hiçbir şey yoktur" dedi.

Nice kentinde düzenlenen mitingde konuşan Sarkozy, Fransa'daki göçmen politikasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Sarkozy, Fransız kültürünün ve dilinin korunmasının şart olduğunu ve ülkeye yönelik yasa dışı göçün sınırlandırılması gerektiğini söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı, "Başkalarını ülkemizde ağırlamak istiyoruz, ancak atalarımızın bize bıraktıklarını köklü bir şekilde değiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Terörizmin Avrupa'da yayılmaya çalışıldığına dikkati çeken Sarkozy, "Nefret ve tahammülsüzlik fikirlerini yayanların cumhuriyet topraklarında yapacağı hiçbir şey yoktur" ifadesini kullandı.

Fransa'da uygulanan göçmen poltikasını "aşırı cömert" bulduğunu söyleyen Sarkozy, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan kişilerin devletten sosyal yardım almaması gerektiğini kaydetti. Sarkozy yasa dışı göçle mücadelenin bütün Avrupa'da sürdürülmesinin önemine işaret ederek, yeni bir Schengen sistemi kurulmasını istediğini aktardı. Yeni bir Schengen sisteminin kurulmaması halinde mevcut sistemi uygulamayı düşündüğünü belirten Sarkozy, sınır kontrollerinin daha sıkı bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi

Sarkozy, 2007 seçim kampanyası sırasında göçmen karşıtı fikirleriyle ön plana çıkmış, "Fransa'yı ya seversin ya da terk edersin" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı