Ukrayna'da 2 bin 800 kişi kayıp

Ukrayna'nın doğusunda 2 bin 800 kişi haber alınamayanlar listesinde.

Ukrayna'da 2 bin 800 kişi kayıp
Ukrayna'da 2 bin 800 kişi kayıp
GİRİŞ 23.10.2014 11:35 GÜNCELLEME 23.10.2014 11:35

Ukrayna Devlet Başkanının Donbas Temsilcisi İrina Geraşenko, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 2 bin 800 kişinin rehine veya haber alınamayanlar listesinde olduğunu belirtti. Geraşenko, bugüne kadar Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinden 1300 civarında rehinenin kurtarıldığını ifade etti.

Geraşenko, taraflar arasında ateşkes ve rehinelerin değişimine ilişkin mutabakat sağlanmasına rağmen sürecin son zamanlarda durakladığını kaydederken, ayrılıkçıların elinde tutulan rehinelerin kurtarılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti. Geraşenko, "Rehinelerin kurtarılmasına ilişkin görüşmeler devam ediyor. Maalesef, bu süreç istendiği gibi kolay ve hızlı olmuyor" ifadesini kullandı.

Taraflar arasında 5 Eylül'de Minsk'te barış protokolü imzalanmasının ardından, bir süre devam eden rehinelerin değişimi süreci duraklamış bulunuyor. Ukrayna tarafı, ayrılıkçıları sürekli taleplerini değiştirmek, ayrılıkçılar da Ukrayna hükumetini, elinde tutuklu bulunan ayrılıkçıları salıvermemekle suçluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı