Ukrayna’da ayrılıkçılardan saldırı tehdidi

Ukrayna'da ayrılıkçı güçler, Slavyansk, Kramatorsk ve Mariupol kentlerini yeniden ele geçirmek için plan yaptıklarını açıkladı.

Ukrayna’da ayrılıkçılardan saldırı tehdidi
Ukrayna’da ayrılıkçılardan saldırı tehdidi
GİRİŞ 23.10.2014 15:31 GÜNCELLEME 23.10.2014 15:31

Ukrayna’nın doğu bölgesinde yerel milis güçleri ordunun kontrolüne geçen Slavyansk, Kramatorsk ve Mariupol kentlerini yeniden ele geçirmek için plan yaptıklarını açıkladı. Ukrayna’da 5 Eylül’de sağlanan ateşkesin ardından başlayan barış sürecinin yavaş ilerlediği iddia edildi.

Tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, “Düşmanlıklar artarak devam edecek. Biz Slavyansk, Kramatorsk ve Mariupol’u yeniden alacağız. Maalesef, müzakerelere odaklanarak barış sağlamak mümkün değil. Ateşkes süreci ile uyumlu olan sadece biziz…” eleştirisi getirdi.

Zaharçenko hafta başında yaptığı uyarıda da Donetsk’e yönelik hükümet güçlerinin operasyonlarının devam ettiğini, bu durumun Kiev’le devam eden müzakere sürecini tıkadığını ifade etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yaptığı açıklamada Ukrayna’da barışın ülke genelinde sağlanacak diyalogla mümkün olacağını belirtti. Ukrayna’da ateşkesin uygulanmasında sorunlar olduğunu kaydeden Lavrov, “Karşılıklı ateşler sürüyor. Maalesef, Kiev yönetimi ağır silahları kullanmaya devam ediyor. Bölgede doğu Ukrayna’nın ekonomik ve sosyal alt yapısı yıkılıyor. Ateşkes sürecinin sonlanmasına izin verilmemeli…” çağrısı yaptı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı