IŞİD 90 yıllık çikolatanın adını değiştirtti

IŞİD (İngilizcesi: ISIS) örgütü ile aynı isme sahip olan Belçikalı çikolata markası ISIS, isim değişikliğine gittiklerini duyurdu.

IŞİD 90 yıllık çikolatanın adını değiştirtti
IŞİD 90 yıllık çikolatanın adını değiştirtti
GİRİŞ 24.10.2014 14:14 GÜNCELLEME 24.10.2014 14:14

Geçtiğimiz yılın sonlarında Italıo Suisse olan ismini ISIS olarak değiştiren şirket, IŞİD terör örgütünün son dönemde ismini çok fazla duyurmasından dolayı satışlarının olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti.

İsim benzerliğinin işlerini çok kötü etkilediğini belirten ISIS Pazarlama Müdürü Desiree Libeert, “Çikolata ve şekerlemelerimize ISIS ismini seçmiştik. Fakat aynı isimle bir terör örgütünün olduğunu bilseydik bu ismi asla seçmezdik” dedi. Müşterilerinin bir terör örgütüyle aynı ismi taşıyan çikolatayı seçmek istemediğini belirten Libeert, “Uluslararası alanda sahip olduğumuz müşterilerimiz ismimizden dolayı çikolatalarımızdan daha fazla alamayacaklarını dile getirdi” dedi. Libeert, bu yüzden şirketin ismini kurucularının soyadı olan “Libeert” ile değiştireceklerini ifade etti.

Dünyadaki en önemli çikolata üretici şirketlerden biri olan ISIS, yılda 5 bin tondan fazla çikolata üretiyor ve yılda 35 milyon Euro ciro elde ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar