AB Zirvesi sona erdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın "kolay olmayan bir ekonomik durumla karşı karşıya olunduğunu" savundu.

AB Zirvesi sona erdi
AB Zirvesi sona erdi
GİRİŞ 25.10.2014 00:10 GÜNCELLEME 25.10.2014 00:10

Merkel, Brüksel'de yapılan AB Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, bugün yapılan toplantıda AB'deki ve Avro Bölgesi'ndeki ekonomik durumun ele alındığını ifade etti.

AB'de ekonominin canlanması için hızlı şekilde önlemlerin alınmasını isteyen Merkel, zirvede kolay bir ekonomik durumun olmadığını gösteren sonuçlara dikkati çekildiğini kaydetti.

Buna neden olarak yüksek işsizlik sayıları ve ekonominin yeterince canlı olmamasını gösteren Merkel, ''Rekabet edilebilirliğimizi artırmamız, ekonomiyi canlandırmamız ve işsizliği azaltmamız lazım'' dedi.

Merkel, bu bağlamda yeni AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in aralık ayında 300 milyar avroyu kapsayan yatırım programını önerdiğine işaret ederek, ocak ayından önce bu girişimde bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin şu anki ekonomik durumunun analizini yaptığını ifade eden Merkel, Draghi'nin belirli bir enflasyon oranına doğru çalışma yapmasının, yapısal reformların ve yatırımlar için ortamın ne kadar önemli olduğuna dikkati çektiğini belirtti.

Kendisinin Avro ülkeleri arasında ekonomi politikasının koordinasyon içinde yapılmasını savunduğunu ve bunun Draghi tarafından da ekonominin canlanması için ön koşul olarak görüldüğüne işaret eden Merkel, bunun, hala gizli şekilde devam eden ekonomik krizden çıkılması için önemli olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!