Polise taş atan göstericiye 4 yıl hapis

Fransa'da polise taş atıp dükkan yakan göstericiye 4 yıl hapis cezası verildi.

Polise taş atan göstericiye 4 yıl hapis
Polise taş atan göstericiye 4 yıl hapis
GİRİŞ 25.10.2014 12:36 GÜNCELLEME 25.10.2014 12:36

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzey banliyösü Sarcelles'de 20 Temmuz'da gerçekleştirilen Gazze'ye destek eylemlerinde polise saldırı ve bir dükkanın yakılması olayına karıştığı belirlenen bir kişi, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 27 yaşındaki Abbas C'nin, Sarcelles'deki Yahudi ürünleri satan bir süpermarkete yönelik gerçekleştirilen saldırıda yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca ambulans şoförlüğünü yapan şüphelinin, polise taşla saldırdığı ve bir mağazanın da yağmalanmasına katıldığı iddia ediliyor.

Olay yerinde bulunan mobese kameralarından teşhis edilen Abbas C, Eylül ayının son haftasında ifade vermek için çağırıldığı karakolda tutuklanmıştı. Pontoise Mahkemesi'nde görülen davada Abbas C'nin hakkındaki suçlamaları kabul ettiği belirtilirken, savcı şüpheli için 26 ay hapis cezası talebinde bulunmuştu. Daha önce de Sarcelles'de olaylara karıştığı belirtilen 5 kişi çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Fransa'da Temmuz ayında, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için düzenlenmek istenen gösteriye valilik izin vermemişti. Yasağa rağmen düzenlenen eylemde olaylar çıkmış, binlerce gösterici polisle çatışmıştı. Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtilirken, gelecek günlerde yeni tutuklamaların yaşanabileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı